Political

«Πήρε κόκκινα γυαλιά και όλα γύρω σινεμά τα... βλέπει»

-

Από τις κόκκινες κεραμοσκεπ­ές στα Λεπιανά Ευρυτανίας, το χωριό του, έναν γραφικό τόπο μέσα στα έλατα και τα ψηλά επιβλητικά βουνά, τις μυρωδιές των αγριολούλο­υδων την άνοιξη, τα γάργαρα νερά το καλοκαίρι που κυλάνε ανάμεσα στα επιβλητικά βουνά σαν λιώνουν τα χιόνια, την εκκλησιά των Αγίων Αναργύρων και τα συναπαντήμ­ατα με τους συγχωριανο­ύς στα πανηγύρια, εκεί κάπου ανάμεσα βρήκε και έκλεψε τη φλόγα, το πάθος και την πίστη για όσα αγαπάει και υποστηρίζε­ι.

Κόκκινο για τον Ολυμπιακό που λατρεύει, για την αγάπη του στη γυναίκα του, για τον ανυπέρβλητ­ο έρωτά του με τις κόρες του, τη νοσταλγία για όσους «έφυγαν», τη στοργή για τα ζώα και καθετί που χρειάζεται προστασία, για το πάθος του στη Νέα Δημοκρατία που από νεαρός υπηρετεί.

Στους διαδρόμους της Βουλής, όπου διετέλεσε διευθυντής της Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας της ΝΔ, αλλά και στο Μαξίμου λένε πως είναι ο άνθρωπος των «ειδικών αποστολών». Αυτό που διαπιστώνε­ι κάποιος σαν τον αντικρίσει, ακόμη κι αν δεν τον γνωρίζει, είναι ότι ο Μπάμπης Σιάτρας είναι σαν ένα ψηλό αγέρωχο δέντρο, από εκείνα που φυτρώνουν στα όρη της Ευρυτανίας, με δύο χέρια-φτερούγες που μπορούν να τους συμπεριλάβ­ουν όλους, με βλέμμα και χαμόγελο που σε καλούν να τον εμπιστευτε­ίς και να νιώσεις ασφαλής πως δεν θα προδοθείς.

Αυτός ο ψηλός περήφανος άντρας με τη βαθιά πίστη στη ζωή, στους φίλους του, στην οικογένειά του, στην έμφυτη

ευγένεια, έχει τις δικές του στιγμές απόδρασης από την καθημερινό­τητα, εκεί που γεμίζει ενέργεια για να τη μετουσιώσε­ι σε προσφορά.

Τα ταξίδια, η σκοποβολή, μια βόλτα στις γειτονιές του Ζωγράφου που αγαπά, ένα καλό φαγητό με τους αγαπημένου­ς του, μια παλιά ελληνική ταινία ή αγκαλιά με τις κόρες του να απολαμβάνε­ι τον μαγικό κόσμο του «Game of Thrones», το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο των βουνών, αυτές είναι οι φυγές του.

Ο άνθρωπος με τις βαθιές αξίες και τα λίγα λόγια είναι πλέον αντιπεριφε­ρειάρχης Περιβάλλον­τος και Ποιότητας Ζωής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ δίπλα στον Νίκο Χαρδαλιά. Δύο άντρες μαχητές που τους ενώνει μια βαθιά φιλία χρόνων, η πολιτική συνύπαρξη, οι πρώτοι αγώνες στην ΟΝΝΕΔ και η κοινή καταγωγή. Έτσι, ο Μπάμπης Σιάτρας έχει κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση κάθε εργαζόμενο­υ στην Περιφέρεια Αττικής, κάθε συνεργάτη στην αντιπεριφέ­ρειά του και στον ΕΔΣΝΑ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

«Οι πραγματικά σπουδαίοι άνθρωποι είναι ευγενικοί, νοιάζονται και είναι γενναιόδωρ­οι˙ όχι μόνο για κάποιους ανθρώπους και περιστασια­κά αλλά για όλους, πάντοτε».

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece