ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ;

Αν η σεξουαλική σου ζωή δεν είναι όπως την ονειρεύεσαι, ίσως οι συμβουλές μιας σεξοθεραπεύτριας να σε βοηθήσουν. Η γνωστότερη sex expert της Αμερικής μοιράζεται μαζί σου τα μυστικά της.

Women's Health (Greece) - - Μπροστινή σελίδα - Από την Ηλέκτρα Γεωργίου

Μια σεξοθεραπεύτρια δίνει λύση σε κάθε πρόβλημά σου.

Τελειώνει πολύ γρήγορα

Ενα από συνηθέστερα ζητήµατα, για τα οποία καταφεύγουν οι άντρες στην Poelzl, είναι η πρόωρη εκσπερµάτωση. «Οι γυναίκες πιστεύουν πως, όταν κάποιος τελειώνει αµέσως, έχει ανάψει πολύ, αλλά συχνά είναι φοβισµένος ή αγχωµένος για το αν σου αρέσει ή αν θα σε κάνει να τελειώσεις » λέει. Τι να Κάνεις: Ηρέµησέ τον λέγοντάς του ότι δεν υπάρχει λόγος να βιάζεται. Η Poelzl το καταφέρνει χαϊδεύοντας αργά το πέος του «ασθενούς» και ρωτώντας τον πόσο κοντά είναι στον οργασµό, σε µια κλίµακα από το 0 έως το 10. Στόχος της είναι να καταφέρει να τον κρατήσει περίπου στο 6 για 15 λεπτά. Στο σπίτι ίσως είναι λίγο περίεργο να τον βάλεις να σου φωνάζει νούµερα. Μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσµα λέγοντάς του ότι θέλεις να τον κάνεις να νιώσει όµορφα όσο περισσότερη ώρα γίνεται. Επειτα άγγιξέ τον ή κάνε του στοµατικό σεξ και ζήτα του να σε προειδοποιήσει όταν κοντεύει να τελειώσει, ώστε να µαλακώσεις τις κινήσεις σου. Bonus Tip: «Χάιδεψε την κοιλιά και το στήθος ή τα πόδια του στη διάρκεια των προκαταρκτικών» λέει η Poelzl. «Λογικά θα ανακόψει τη βιασύνη του».

Δεν τελειώνεις καν

Οι γυναίκες που απευθύνονται στην Poelzl έχουν συχνά το αντίθετο πρόβληµα: δεν καταφέρνουν να έρθουν σε οργασµό. Σίγουρα έχεις ακούσει γενικόλογες συµβουλές γι’ αυτό το ζήτηµα, όπως το τυπικό «απλώς χαλάρωσε». Η Poelzl είναι πολύ πιο συγκεκριµένη: «Μερικές γυναίκες που νοµίζουν ότι είναι ανοργασµικές βιώνουν µικροσκοπικούς οργασµούς, δηλαδή όχι γεµάτους ουρλιαχτά, όπως εκείνοι στις ταινίες» λέει. Για να γίνουν πιο έντονοι, η Poelzl µαθαίνει στις γυναίκες να χρησιµοποιούν την αναπνοή, την κίνηση και τους ήχους. Tι να Κάνεις: Στη διάρκεια του σεξ, πολλές από εµάς παίρνουµε νευρικές, γρήγορες αναπνοές, αλλά η Poelzl λέει πως χρειάζονται βαθιές εισπνοές για να νιώσεις άνετα. Επειτα, δεν πρέπει να µένεις ακίνητη. Η Poelzl προτείνει να κουνάς την πύελό σου πιέζοντας µαλακά τους µυς των οπισθίων σου και ωθώντας την έτσι προς τα πάνω. Οταν πιέζεις προς τα πίσω, λύγισε τη µέση σου. Αναφορικά µε τους ήχους, όταν εκφράζεσαι µε τη φωνή σου, συχνά ακολουθεί το παρά-

Πολλοί έχουν πληρώσει τη Linda Poelzl για να βελτιώσουν τη σεξουαλική ζωή τους: είναι σεξοθεραπεύτρια και βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι με τη φυσική της παρουσία κατά τη διάρκεια της πράξης. Η ταινία The Sessions , με την Helen Hunt, έφερε την ασυνήθιστη δουλειά της στο προσκήνιο. Η Poelzl συνεργάζεται με πιστοποιημένους ψυχολόγους, που τη βοηθούν να αποφασίσει αν και πώς θα αγγίξει έναν πελάτη. Στο γραφείο της, στο Σαν Φρανσίσκο, καμιά φορά αγγίζει ή κάνει σεξ με τους άντρες-πελάτες, ενώ μαθαίνει στις γυναίκες πώς να αυτοϊκανοποιούνται. Σε ό,τι αφορά στα ζευγάρια, η Poelzl τα παρακολουθεί συχνά να κάνουν έρωτα, για να διαπιστώσει τι πηγαίνει λάθος και να τους δώσει οδηγίες, ώστε να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εδώ μοιράζεται μαζί μας τη γνώμη και τις συμβουλές της για τα 5 πιο συνηθισμένα προβλήματα στο σεξ.

δειγµα και το σώµα σου. «Ξεκίνα ήπια, µε µια έντονη αναπνοή» λέει. Bonus Tip: Εξασφάλισε τον οργασµό κάνοντας συσπάσεις Kegel καθώς κινείσαι.

Ο ένας από τους δύο δεν έχει ιδέα από σεξ

Η Poelzl θυµάται τις άκαρπες προσπάθειες µιας νιόπαντρης: «Επιανε το πέος του συζύγου της κι έβαζε τη γλώσσα της στο άνοιγµα της ουρήθρας» λέει. «Δεν του άρεσε, αλλά δεν ήξερε και τι άλλο να της ζητήσει. Ετσι της έµαθα κάποιες κινήσεις χρησιµοποιώντας ένα dildo». Από την άλλη, τα λάθη των αντρών συνήθως οφείλονται στη βιασύνη. «Τους προτείνω πριν από τη διείσδυση να χρησιµοποιήσουν τα χέρια τους, για να προθερµάνουν τη σύντροφό τους» λέει η Poelzl. Τι να Κάνεις: Μια εύκολη τεχνική στοµατικού σεξ είναι να πιάσεις τη βάση του πέους του και να το τραβήξεις απαλά, ώστε να τεντωθεί το δέρµα. Ως ανταπόδοση, η Poelzl προτείνει ο φίλος σου να βάλει το χέρι του στα χείλη του αιδοίου σου, µε την παλάµη στο άνοιγµα του κόλπου και τα δάχτυλα να κατευθύνονται προς τα µέσα. «Κάνει την κοπέλα να θέλει περισσότερο, καθώς δεν καθυστερεί τη διείσδυση και αυξάνει την αναµονή της» λέει. Bonus Tip: Οταν το χέρι του βρεθεί εκεί που πρέπει, βάλε τον να κάνει µασάζ στα χείλη σου, κουνώντας την παλάµη του παλινδροµικά λίγο πάνω από την περιοχή, ώστε να ξυπνήσει την κλειτορίδα σου.

Ανάβει µόνο µε πορνό

Αν χρειάζεται κάτι παραπάνω από µερικά έντονα φιλιά και µια µατιά στο σώµα σου για να ανάψει, µην µπεις στη διαδικασία να κατηγορήσεις τον εαυτό σου, λέει η Poelzl. Μάλλον πρέπει να βγάλει άκρη µόνος του. Τι να Κάνεις: «Αν αυνανίζεται µόνο στην καρέκλα µπροστά στον υπολογιστή του, εκείνος είναι που πρέπει να αλλάξει συνήθειες» λέει. Πρώτη άσκηση; Να αυνανιστεί χωρίς να βλέπει πορνό. «Λέω στους άντρες να ξαπλώσουν στο κρεβάτι, να αγγίξουν τον εαυτό τους από πάνω µέχρι κάτω κι απλώς να απολαύσουν την αίσθηση» λέει. «Οι περισσότεροι το βρίσκουν περίεργο στην αρχή, αλλά έπειτα εκπλήσσονται από το πόσο τους αρέσει. Κάποιοι ανακαλύπτουν καινούργιες ερωτογενείς ζώνες». Bonus Tip: Πες του τις φαντασιώσεις σου. «Είναι καλύτερο από το πορνό» σηµειώνει η Poelzl. «Χτυπάει στη φαντασία του αντί να του προσφέρει έτοιµη πληροφορία σε µια οθόνη».

Το πέος του πέφτει στη µέση του σεξ

Οι άντρες όλων των ηλικιών µπορούν να χάσουν τη στύση τους, σύµφωνα µε την Poelzl. Πέρα από πιθανά ιατρικά προβλήµατα, οι περισσότεροι νέοι άντρες το παθαίνουν από νευρικότητα ή αµηχανία. Ισως σκέφτεται κάποιον καβγά που προηγήθηκε ή ακόµα και κάτι που του συνέβη στη δουλειά. Τι να Κάνεις: Δείξε του ότι είναι τόσο ασήµαντο για σένα όσο και το ότι ξέχασε να βάλει το νερό στο ψυγείο. «Κάντε ένα

διάλειµµα» συµβουλεύει.

«Χαλαρώστε, µιλήστε, παίξτε

και η στύση του θα επανέλθει».

Αν προτιµάς τις ύπουλες τακτικές, «πες του ότι θα τον χαϊδέψεις από πάνω µέχρι κάτω και

ότι εκείνος θα πρέπει να

συγκρατηθεί και να µην έρθει σε

στύση. Συνήθως λειτουργεί».

Bonus Tip: Βάλε στο πέος του

ένα µαλακό δαχτυλίδι από

λάτεξ. «Τέντωσέ το γύρω από τη

βάση του πέους του, για να

καθυστερήσεις τη ροή του αίµατος. Αυτό θα του δώσει πιο

σκληρή στύση και θα τον βοηθήσει να τη διατηρήσει» λέει η

Poelzl. «Επίσης, κάνει το πέος

του να πετάγεται, πράγµα που

είναι ωραίο οπτικά».

Το 20-30% των αντρών τελειώνει πρόωρα . Πηγή: Current Medical Research & Opinion

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.