Λογική

Ποτε νά ύπάκούσ στη >

Women's Health (Greece) - - Μάθε κι Αυτό -

Οταν προσλαμβάνεις κάποιον στη δουλειά

Αν ο υποψήφιος είναι συγκαταβατικός και αστείος, μπορεί να σου βγει φυσικά να τον προτιμήσεις από κάποιον που έχει περισσότερα προσόντα, αλλά είναι πιο σφιγμένος. «οι περισσότεροι υπερεκτιμούμε την ικανότητά μας να καταλαβαίνουμε ενστικτωδώς τη μελλοντική, εργασιακή απόδοση των ανθρώπων, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις ίσως αντανακλούν προσωπικές μας προκαταλήψεις» λέει ο Myers. (Iσως σου φανεί πιο έξυπνη μια υποψήφια που σου θυμίζει μια φίλη.) Η στρατηγική σου: Μην αγνοείς την καλή (ή κακή) χημεία - θα δουλεύεις καθημερινά με αυτόν τον άνθρωπο. Απλώς είναι πιο σημαντικό το βιογραφικό και οι συστάσεις των υποψηφίων, λέει ο Myers. Κάνε σε όλους τις ίδιες ερωτήσεις, ώστε να τους αξιολογήσεις ισότιμα.

> Οταν επενδύεις τα λεφτά σου

Καταπολέμησε την τάση σου να ακολουθείς προαισθήματα, λέει η Mary Ellen O’toole, συγγραφέας του βιβλίου Dangerous Instincts . Αν στηριχτείς σε αβάσιμες ελπίδες, πιθανότατα θα αδειάσεις το πορτοφόλι σου. Επενδυτές με υπερβολική αυτοπεποίθηση που δεν σταματούσαν να αναζητούν ευκαιρίες είχαν χαμηλότερα εισοδήματα από εκείνους που κρατούσαν τις επενδύσεις τους για καιρό, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Η στρατηγική σου:

«Απόφυγε τις βιαστικές αποφάσεις και μείνε πιστή στους στόχους που έθεσες εξαρχής» λέει η O’toole.

> Οταν κρίνεις την ειλικρίνεια κάποιου

οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι καλοί στο να αναγνωρίζουν το ψέμα. «Μελέτες δείχνουν πως, όταν οι άνθρωποι υποχρεώνονται να μαντέψουν, πέφτουν μέσα περίπου στο 50% των περιπτώσεων» λέει ο Myers.

Η στρατηγική σου:

οσο γλυκά κι αν σου υπόσχονται κάτι, χρησιμοποίησε το μυαλό σου για να μην την ξαναπατήσεις. οι παλαιότερες συμπεριφορές είναι ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον, λέει ο Myers. Πριν δώσεις σε κάποιον δεύτερη ευκαιρία (κάποιοι άνθρωποι όντως αλλάζουν), περίμενε να σου δώσει σαφή δείγματα συνέπειας.

> Πριν παραιτηθείς από τη δουλειά σου

Ισως σε δελεάζει μια ριζοσπαστική αλλαγή, όπως το να υποβάλεις την παραίτησή σου. το να φύγεις όμως από μια δουλειά που δεν σου αρέσει απλώς για να ξεφύγεις (ειδικά αν δεν έχεις κάποια καλύτερη εργασιακή επιλογή) είναι μια απόφαση που ίσως μετανιώσεις, κυρίως σε μια τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση, προειδοποιεί η O’toole. Η στρατηγική σου: Κάθε επαγγελματική κίνηση απαιτεί σοβαρή σκέψη. Πώς θα μπορούσε αυτή η απόφασή σου να επηρεάσει τη ζωή σου τα επόμενα πέντε -ή ακόμη και δέκα- χρόνια; «Σκέψου πραγματικά για ποιους λόγους θέλεις να φύγεις» συμβουλεύει η O’toole. «Αν υπάρχει πιθανότητα αυτό το πρόβλημα να σε ακολουθήσει και στην επόμενη δουλειά σου (υπερωρίες ή άγχος), σκέψου το καλά πριν κάνεις την κίνηση».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.