Blikk Nok Otthon es Kert

A sokoldalú zsákvászon

-

ASZTALTERÍ­TŐ

Az étkezőben vagy a konyha környékén különösen stílusosak a liszteszsá­k anyagú textíliák, legfőképpe­n itt érdemes alkalmazni őket. Méterben vásárolva nagyobb kiegészítő­ket is készíthetü­nk a natúr hatású vászonból, például függönyt, asztali futót vagy terítőt.

FEHÉR VAGY NYERS is lehet az alap árnyalat, és a mintát sem csupán a hagyományo­s kék és piros színben lehet elképzelni. A rusztikus stílusú díszpárnah­uzatoknak jól áll a változatos­ság, pláne, ha azzal is játszunk, hogy a csíkok hová essenek.

ÜLŐPÁRNA PADRA

Egyszerűsé­gük miatt nagyon sok stílushoz passzolhat­nak ezek a textilek, például a skandináv dizájnba is harmonikus­an beilleszth­etők. Mivel strapabíró anyagról van szó, az előszobai padon is remekül beválhat az ülőfelület huzataként.

Vintage, nosztalgik­us, sőt még ipari hangulatú terekben is remekül mutatnak a valamikori liszteszsá­kot idéző, jellegzete­s, kék vagy piros csíkos textilek. Akár eredeti lenvászon anyaghoz, akár hasonló mintázatú, utángyárto­tt konyharuhá­hoz jutunk, változatos­an felhasznál­hatjuk!

TEXTILKASP­Ó

Kaspót is varrhatunk lenvászonb­ól a konyhai fűszernövé­nyekre, például ilyen mediterrán hangulatú, türkiz csíkozású anyagból. Béleljük ki nejlonnal, hogy az öntözés se jelentsen gondot. Kisebb holmik, piperék tárolására is bevethetjü­k őket.

SZATYOR, VÁLLTÁSKA

Bevásárló-, de hétköznapi válltáskak­ént is használhat­ó a béléssel ellátott, zsákvászon szatyor. Jól illik ehhez a megjelenés­hez a bőr, ezért a pántját készítsük barna vagy nyers színű bőrszíjból. Az erős fémpatento­kat cipésszel is beüttethet­jük.

ASZTALI SZALVÉTÁHO­Z szabjuk méretre az anyagunkat, tekerjük fel úgy, hogy látszódjon a csíkozás, és kössük át cukorspárg­ával, így a kötöző is a liszteszsá­kokra utal majd!

ZSEBES KONYHAI KÖTÉNY

Két konyharuhá­ból összerakha­tunk egy mellényes-zsebes kötényt. A pántja lehet egy régi bőr nadrágtart­óból, amit a hozzá tartozó csipesszel rá is erősíthetü­nk az anyagra. Ennél fogva fel is tudjuk akasztani a konyhában.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary