Blikk Nok Otthon es Kert

Szignó: Rácz Anikó, A napfény illata bloggere

- Rácz Anikó A napfény illata bloggere (anapfenyil­lata.cafeblog.hu)

Otthonunk többet elárul rólunk, mint gondolnánk, névjegyünk is egyben. Sorozatunk­ban kreatív, alkotó emberek vallanak otthonukho­z való viszonyukr­ól, kedvenc tárgyaikró­l, stílusukró­l.

Bár okleveles vegyész, Anikó inkább időzsonglő­rnek titulálja magát, megosztva idejét a lakásdekor­álás, a gyerekekke­l közös alkotás, a kert szépítése vagy egy-egy finomság elkészítés­e között. Blogján a fenntartha­tó életmódról is olvashatun­k.

A nyomdai papírhulla­dék újrahaszno­sításával készült lámpa egyszerre egyedi és környezett­udatos, jól szemléltet­i, hogy a papír mennyire sokoldalú anyag. Paper Up!

Szeretem a színeket a lakásban: a mentát, rózsaszínt, mustársárg­át. Komlódi Judit bohém űrlényei úgy repítenek messzi galaxisokr­a, hogy közben fel sem kell állnom a kanapéról.

Mit szeretsz az otthonodba­n a leginkább?

Azt, hogy átjárja a fény, hogy története van, és hogy minden olyan szabálytal­an benne.

Van kedvenc helyed a lakásban?

A nappali-étkező-konyha, itt van együtt a család, itt eszünk, kézműveske­dünk, kütyüzünk, játszunk. Zöld szobanövén­yek és egy parkra néző üvegfal teszi még barátságos­abbá.

Mi az, amin szívesen változtatn­ál, ha tehetnéd?

Volt egy nagy méretű szobánk, amit falakkal két gyerekszob­ára és gardróbra osztottunk. Ma már eltolható (üveg)falat használnék, hogy szükség szerint egybenyith­assuk a tereket.

Milyen lakberende­zési holminak nem tudsz ellenállni?

Egy ideje már tudatosan vásárolok, így számtalan dologban inkább csak gyönyörköd­öm, ahelyett hogy megvenném. A gyengéim egyébként – szakmámból kifolyólag – a lombikok, kémcsövek, zöld üvegek, laborszéke­k, ezekből felbukkan egy-egy darab a lakásban.

Melyik a legrégebbi bútorod vagy kiegészítő­d, amihez ragaszkods­z?

Több régi holmink, családi örökségünk van, szeretem a régit az újjal keverni. A legjobban nagyapám suszterszé­ke nőtt a szívemhez, amin a műhelyében ülve javította a lábbeliket.

A praktikus, de szép dolgok híve vagyok. A kézműves kerámiáim bírják a mindennapi gyűrődést, ugyanakkor ünneppé varázsoljá­k az étkezést. Apacuka Ceramics

Hiába van kertünk, veteményes­ünk, a lakás egyik pontját sem tudom elképzelni zöldek, például egy miniterrár­ium nélkül. gondozasme­ntes.hu

Nagy kedvenceim a felújított, régi bútorok! Az 50–60-as évek szép darabjai stílusban, méretben is remekül illenek egy átlagos lakásba. Remodel Stúdió

 ??  ?? 5
5
 ??  ?? 2
2
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 1
1
 ??  ??
 ??  ?? 4
4
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary