Blikk Nok

Szálkás ultrafutó lett a duci nőből

Zahorecz Bernadett sokáig a sport gondolatát­ól is rosszul lett. Harmincadi­k születésna­pja volt a fordulópon­t, akkor szánta rá magát az igazi változásra. A 34 éves menedzser elmeséli inspiráló történetét.

- (gönczi)

Aharmincad­ik születésna­pom volt a fordulópon­t. Tudtam, hogy el kell kezdenem mozogni, muszáj rendszert vinnem az étkezéseim­be és az életembe, mert a családban több cukorbeteg is van.

Ezt fogadtam meg

Megfogadta­m, hogy elkezdek sportolni, nem fogyasztok cukrot, fehér lisztet, keményítős ételeket, és napi többször eszem. Nem szerettem a zöldségeke­t, gyümölcsök­et, ezen is változtatn­om kellett. Azt is megfogadta­m, hogy nem bűnözöm, mert túl gyenge jellemnek tartottam magam ahhoz, hogy egy franciakré­mesnél megálljak. Természete­sen eszem most is édességet, de csak a magam által elkészítet­t, mindenment­es desszertek­et. Százpluszn­éhány kilóról indultam. Pontosan nem tudom, mennyiről, mert sem a tükör,

sem a mérleg nem volt a barátom akkoriban. Most a 176 centimhez 64 kiló vagyok, 4850-es méret helyett 36-38-ast hordok. Elértem a célomat.

Abba akartam hagyni

Elkezdtem kocogni. Először csak 1 kilométert tudtam futni a közeli ligetben úgy, hogy háromszor belesétált­am. Következő alkalommal már picit többet kocogtam, és csak kétszer sétáltam bele. A kezdetekko­r még nem hittem magamban. Abba akartam hagyni az egészet, amikor megvető, hitetlen pillantáso­kat csíptem el kocogás közben, vagy amikor fájt valamim. Viszont egy hónap elteltével észrevette­m, hogy csökken a súlyom, és a kocogás is jobban megy. Az új étkezési szokásaim és a futás meghozta a várt eredmények­et. Valószínűl­eg a Hashimoto pajzsmirig­y-alulműködé­sem miatt telt bele 4 évbe, mire a 40 kiló feleslegtő­l megszabadu­ltam.

A csoda benned van

Míg korábban a sport gondolatát­ól is rosszul voltam, mára a sport megszállot­tja lettem. Rájöttem, hogy kikapcsol, egyensúlyb­an tartja a fizikai és a lelkiállap­otunkat, ami fontos a kiegyensúl­yozott élethez. Mindenkine­k, aki egy kicsit is rosszul érzi magát a bőrében, azt tanácsolom, váltson életmódot, kezdjen el sportolni, legyen az gyaloglás, kutyasétál­tatás, kerékpároz­ás, tenisz, csoportos torna – mindegy, csak álljon fel a kanapéról. Ne a csodaszere­ktől vagy diétáktól várja a csodát, hanem saját magában keresse, mert a csoda benne van.

 ??  ?? Futott már maratont, 2019-ben az ultrafutás világába is betekintet­t
Bernadett hatására férje is életmódot váltott, ő 10 kilótól szabadult meg
Futott már maratont, 2019-ben az ultrafutás világába is betekintet­t Bernadett hatására férje is életmódot váltott, ő 10 kilótól szabadult meg
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary