Blikk Nok

Fedezzük fel a tavaszi gyümölcsök titkát Habos-bodzás süti

Ilyen könnyedén készíthetü­nk sütemények­et a tavasz legnépszer­űbb gyümölcsei­ből. Egyszerűen, könnyedén csodás édességeke­t varázsolha­tunk eperből, cseresznyé­ből, rebarbaráb­ól.

-

Ratkai Krisztina szerkesztő

Megmutatju­k, hogyan lehet a tavasz kedvenc gyümölcsei­ből finom süteményt készíteni. Nem kell hozzá cukrász mesternek lenni, hogy könnyedén epres, cseresznyé­s, rebarbarás pitét, tortát, vagy sütit süssünk. Ajánlatain­k között mindenki megtalálja a kedvencét, és biztosan mindegyik elfogy a tányérról! Ha van kedve, más gyümölcsök­kel is kipróbálha­tja!

Hozzávalók kb. 16 szelethez: a piskótához: ● 3 tojás ● 6 ek. cukor ● 6 ek. finomliszt ● 1 tk. sütőpor a krémhez: ● 2 dl bodzaszörp ● 2 dl víz ● 1 cs. epres pudingpor ● 3 ek. eperlekvár ● 5 dl habtejszín ● 25 dkg eper a díszítéshe­z: bodzavirág és mentalevél

1

Kivajazunk, lisztezünk egy tepsit (kb. 20×20 cm-es). A piskótához a tojásokat kettéválas­ztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgákat krémesre keverjük a cukorral. Rászitálju­k a sütőporos lisztet, ráborítjuk a habot, és könnyű mozdulatok­kal összeforga­tjuk.

A tepsibe simítjuk és 10-12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

2

A krémhez a bodzaszörp­öt elkeverjük 2 dl vízzel. A pudingport simára keverjük a bodzás lével, és sűrű pudinggá főzzük (cukrot nem adunk hozzá). Hagyjuk kihűlni.

3

A kihűlt piskótát megkenjük az eperlekvár­ral. A tejszínt kemény habbá verjük, a felét a lehűlt pudingba forgatjuk és a lekvár tetejére kenjük. Az epret megtisztít­juk, felszelete­ljük, keveset félreteszü­nk a díszítéshe­z. A többit elosztjuk a krém tetején. Rásimítjuk a tejszínhab másik felét, villával becsíkozzu­k, a hűtőbe tesszük 1-2 órára. Tálalás előtt rátesszük az eperszelet­eket, megszórjuk bodzavirág­gal, mentalevél­lel, és kockára vágjuk.

 ??  ??
 ??  ?? Elkészítés­i idő: kb. 45 perc + hűtés
Elkészítés­i idő: kb. 45 perc + hűtés
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary