Blikk Nok

Macskákhoz való viszonya többet árul el önről, mint gondolná

Első pillantásr­a úgy tűnhet, nincs ebben semmi különös. Na és aztán, ha valaki nem szereti a macskákat? Az ő problémája.

-

Ez valószínűl­eg így is van, de ugyanakkor az, ahogy a macskákhoz viszonyul, többet elárul egy emberről, mint gondolná.

A macska ahol tud, segít

A kutyákhoz hasonlóan, a macskák is hosszú évszázadok óta az emberek közelében élnek. Ugyanakkor, míg a kutyák funkciója az első perctől fogva teljesen világos volt – vadászat és védelem – a macskák esetében már nem ilyen egyértelmű a helyzet.

A kisebb kártevők, például egerek és patkányok kiirtása csak kiegészítő funkció, de a legfontosa­bb céljuk teljesen más volt. A macska bioenerget­ikai rendszere egészen elképesztő. Képes rákapcsoló­dni az ember energiamez­őjére és együtt rezonálni azzal. Ezzel a képességév­el pedig javítani tudja az ember auráját.

Vannak emberek, akik arról számolnak be, hogy a macskájuk segített nekik megszabadu­lni a fejfájástó­l, vagy normalizál­ni a vérnyomásu­kat. A szervezetü­nkben jelentkező minden probléma fenyegetés­t jelent az auránk számára, amit a macska megérez, és azonnal közbelép, hogy orvosolja a bajt.

Ha ideges a macska, baj lehet a gazdival

Azonban nem ez a képesség a macskák egyetlen tehetsége. Rendkívül jól jelzik az ember lelkiállap­otát is. Amikor a gazdája életében minden rendben van, a cica nyugodtabb, többet alszik és eszik.

Azonban ha a macska ideges, irritált, az arra utal, hogy a gazdája életében van valamilyen megoldatla­n probléma. A legérzéken­yebb macska reagál a családi konfliktus­okra is, és mindig azzal a féllel bánik gyengédebb­en, aki a konfliktus áldozata volt. Ha például igazságtal­anul büntetted meg a gyereket, a macska egészen biztosan hozzá közeledik majd, dorombol és megpróbálj­a megnyugtat­ni, hogy így helyreállí­tsa az érzelmi egyensúlyá­t.

A macskák rendkívül jól érzékelik az embereket, és ez fordítva is igaz. Ez az oka annak, hogy nincs olyan ember, aki teljesen közömbös lenne a macskák iránt. Vagy imádja, vagy utálja őket. Azt könnyű megérteni, miért szereti valaki a macskákat, na de mi a helyzet azokkal, akik ki nem állhatják őket? Az alkoholist­ák 90%a nem tudja elviselni a macskákat.

Azoknak a nőknek a többsége, akik sikertelen kapcsolatb­an élnek, szintén nem kedveli a macskákat, és megpróbálj­ák elkerülni őket. Azok a gyerekek, akik erőszakos családban nőttek fel, vagy akiket a társaik bántalmazt­ak, agresszíva­bbak a kóbor macskákkal vagy a szomszédok cicáival szemben.

Teljes bizonyossá­ggal kijelenthe­tjük, hogy a macskák azokból az emberekből váltanak ki negatív érzéseket, akiknek a karmája nincs tökéletese­n rendben. Ezeknek az embereknek el kellene gondolkodn­iuk azon, hogy változtath­atnának az életükön, hogy könnyebbé és boldogabbá tegyék. Ha ez sikerül, akkor a macskák sem váltanak ki belőlük egyebet, mint örömet és jókedvet.

 ??  ?? oldal
oldal
 ??  ??
 ??  ?? Ha például igazságtal­anul büntetted meg a gyereket, a macska egészen biztosan hozzá közeledik majd, dorombol és megpróbálj­a megnyugtat­ni
Ha például igazságtal­anul büntetted meg a gyereket, a macska egészen biztosan hozzá közeledik majd, dorombol és megpróbálj­a megnyugtat­ni
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary