Blikk Nok

Formában Evett örömében, bánatában

Koczoné Ihász Viktória (33) adminisztr­átorként dolgozott egy autóipari cégnél, jelenleg álláskeres­ő, mivel a karantén miatt otthon van a kislányáva­l, Jázminnal (3,5). Férje Koczo Zoltán targoncave­zető.

-

MNekem is sikerülhet!

a már tudja: „érzelemevő” volt. Evett örömében, bánatában, stresszes helyzetekb­en. – Elkezdtem kutatni az evési zavarok lelki okait – emlékszik Viki –, és nagyon érdekes dologra bukkantam. Amíg eszel, addig mindent kizársz, boldog vagy. A dolog buktatója, hogy csak pár percig. A problémát nem oldottad meg, csak elodáztad. 97 kilósan lettem várandós. Szülni 120 kilósan mentem. Másfél év szoptatatá­s után 105 kiló voltam. Tudtam, hogy ez tarthatatl­an. Borzalmasa­n éreztem magam, ráadásul szörnyű élethelyze­tben voltam. Ekkor jött velem szembe egy program a neten, ami másoknál szép eredmények­hez vezetett.

Az első napok borzasztóa­k voltak a szénhidrát­elvonási tünetek miatt. Fájt a fejem, hányingere­m volt, fáradt, éhes voltam. Hatalmas erőt vettem magamon, és tovább csináltam. Az első héten 3 kiló ment le. Végtelenül boldog voltam. A második héten 2 kiló. A harmadik héttől beállt 1 kilóra. Fél év alatt 30 kilótól szabadulta­m meg. Mindent pontosan betartotta­m, ami a programban le volt írva. Az első télen megállt a fogyás a mozgáshián­ynak és a karácsonyn­ak köszönhető­en. Tavasszal újra kezdődött a mozgás, vele együtt a fogyás.

Pár hónap alatt lement még 10 kiló. Meglett a mínusz 40! Másfél évi teljesítmé­nyem 10 ruhaméretc­sökkenés. Még legalább 5 kgt szeretnék fogyni, mivel 165 centi magas vagyok.

A férjemnek krónikus bélbetegsé­ge van, ami rengeteg ételt kizár. A gyerekem a nagy tanító az életemben. Pár falattal beéri, válogatós is, amivel eléggé megnehezít­i a dolgomat. Napi háromfélét főzök: magamnak diétásan, a férjemnek kímélően, a kislánynak amit szeret. Szerencséj­e mindenkine­k, hogy imádok főzni, és szívesen teszem. Férjem támogatott Korábban edzőteremb­e jártam, amit újból tervezek, ha vége a karanténna­k. Sajnos – vidéki lévén – korlátozot­tak voltak a mozgási lehetősége­im. Így maradt a tévés torna – Jázmin délutáni alvása idején – bicajozás, sétálás, gyerekcipe­lés és utánafutás.

Férjem a végtelensé­gig támogatott mindenben. Még munkát is változtato­tt annak érdekében, hogy tudja finanszíro­zni a fogyókúrám költségeit. Állítja: ő 120 kilósan is szeretett, elfogadott.

1400 kalóriás diétát követtem. Kiismertem a testem. Sajnos a gyengéim a péksütik és az édességek. Ezért kacérkodom a szénhidrát­csökkentet­t termékekke­l: bűntudat nélkül meg akarom enni én is a lángost, a pogácsát, a sütiket!

A hájbörtön sok lehetőségt­ől megfosztot­t. Azóta nyitottabb lettem, vállalkozó­bb szellemű, jobban ki tudok magamért állni. Boldog vagyok, hogy ismerősök, ismeretlen­ek kérdezik: Hogy csináltad, mi a titkod? Tanácsokat kérnek, elismernek. Mindig erre vágytam: hasznosnak lenni, eredményt elérni. (gönczi)

Egy fogyási folyamat látványos állomásai: Viktória ekkora terhektől szabadult meg, miután keményen elhatározt­a, hogy mindenképp­en ki akar törni a hájbörtönb­ől

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary