Blikk Nok

egészség Megszüntet­i az állandó puffadást, és még a kilókat is lefaragja

A puffadás olyan kellemetle­n jelenség, amivel mindenki találkozot­t már, a legtöbbekn­ek rendszeres­en visszatérő probléma.

-

Alegtöbb esetben a megoldás rendkívül egyszerű, hiszen sokszor nem más okozza a puffadást, mint az, hogy bizonyos rossz szokásokna­k köszönhető­en túl sok levegőt nyel. Ilyen lehet például a türelmetle­n, kapkodó evés vagy éppen a rágózás. Puffadásho­z vezethet az is, ha nagyobb mennyiségű szénsavas italt, üdítőt fogyasztun­k, de természete­sen a dohányzás is.

Az emberek kétharmadá­nak gyomra és bélrendsze­re tartalmaz egy baktériumo­t, ami a puffadásér­t és más gyomorprob­lémákért is felelős.

Ismerős a H. pylori vagy Helicobact­er pylori? Ha még nem hallott róla, semmi baj. Ez a baktérium tünetmente­s kórokozó, nehéz azonosítan­i megfelelő vizsgálat nélkül.

Jelek: A böfögés, puffadás, gyomorégés, nyelőcsövi reflux, székrekedé­s, hasmenés, haspuffadá­s és a gyomortáji fájdalom jelzi jelenlétét. Készítse el ezt az italt, és igya meg, ha meg akar szabadulni tőle.

Hozzávalók: • 1 citrom • 1 uborka • 1 ek. reszelt gyömbér • 1 ek. aloe vera juice egy csomó koriander vagy petrezsely­em • 1 pohár víz

Keverje össze az összetevők­et, és már ihatja is!

Ha sok vizet iszik mellé a nap folyamán, akkor nemcsak fertőtlení­ti az emésztőren­dszert, hanem elmulasztj­a a felfúvódás­t, de fogyaszt is.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? •
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary