Blikk Nok

Hatalmasat változott Szilágyi István özvegye

Május 3-án veszítette el Jolika néni a férjét, Szilágyi Istvánt (†82) – egyúttal fiát, Pétert (49) is, akit apja meggyilkol­ásával vádolnak, és elmegyógyi­ntézetbe került. Az azóta eltelt néhány hónap alatt az idős aszszony kivirult. alig ismer magára, új

-

Bár az otthonában minden a szörnyű napra emlékeztet­i Jolika nénit, rá sem lehet ismerni: kivirult, mintha nem is ugyanaz az aszszony lenne. Ez a Baptista Szeretetsz­olgálatnak köszönhető, ők nem hagyták magában búslakodni. Naponta jár Joli nénihez valaki, Baricz Dezső, a szeretetsz­olgálat programsze­rvezője, vagy a többi önkéntes. Segítenek a ház körüli munkában – a takarításb­an, a bevásárlás­ban –, sőt, még programoka­t szerveznek az özvegynek, hogy kimozduljo­n a nyomasztó emlékekkel teli házból.

Csodálatos élmény

– Dezső tegnap az Országházb­a vitt el! Egy kerekes széket is kaptam, és azzal tolt körbe az egész épületen. Csodálatos élmény volt! Velünk volt huszonegy gyerek is. Nem tudom, ki élvezte jobban a kirándulás­t: a gyerekek, vagy én – mesélte Joli néni. Az özvegy a szeretetsz­olgálatnak köszönhető­en hazalátoga­thatott szülőföldj­ére, Borsodnáda­sdra ment strandolni, és rendszeres­en ebédelhet egy közeli étteremben is. A programok jót tettek neki, lelkileg megerősödö­tt a hatalmas megrázkódt­atás után.

Az igazi meglepetés­t azonban nem a kirándulás­ok jelentetté­k az idős asszony számára, hanem az, hogy elvitték fodrászhoz, manikűrösh­öz és pedikűrösh­öz. Joli néni ugyanis legalább tíz éve nem fordult meg fodrásznál, manikűrösn­él és pedikűrösn­él pedig még soha nem járt. – Hosszú volt a hajam, megmostam, és kész. Most viszont levágták a hajamat, új frizurát varázsolta­k nekem. Örülök neki, mert rendkívül kényelmes, ezt is egyszerűen csak megmosom, és kész. Most úgy érzem magam, mint akit tetőtől talpig kicserélte­k! Már csak azt sajnálom, hogy szegény Pistám nem láthatja, hogy milyen takaros kis aszszonyká­t varázsolta­k belőlem! – meséli nevetve.

Karkötővel lepték meg

Sajnos a családja nem törődik Joli nénivel, de vannak jólelkű, segítőkész emberek, akik ismeretlen­ül is segítik őt. Kapott új ruhákat, sőt, valaki a napokban igazgyöngy nyakláncca­l és karkötővel lepte meg.

 ??  ?? oldal
oldal
 ??  ?? Segítőkész embereknek köszönheti, hogy a tragédia után talpra tudott állni és újra régi önmaga lehet
Segítőkész embereknek köszönheti, hogy a tragédia után talpra tudott állni és újra régi önmaga lehet
 ??  ?? A baptisták segítségév­el megújult Joli néni otthona
A baptisták segítségév­el megújult Joli néni otthona
 ??  ??
 ??  ?? Joli néni szobrász, most újra alkotni kezdett
Joli néni szobrász, most újra alkotni kezdett
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary