Blikk Nok

Felismerhe­tetlenre fogyott ezzel a diétával

Rachel Sharp-Olsen (27) annyira lefogyott, hogy sokszor magyarázko­dnia kell a jogosítván­ya és a személyije miatt, mert annyira másként néz ki, mint a fotón. A 27 éves amerikai nő elmondja, melyik diéta vált be neki.

-

Kirándulni ment négy éve a barátjával (aki azóta a férje), de a mindössze 3 km-es túrát alig bírta megtenni, az autóhoz alig tudott visszamenn­i. Az akkor 23 éves Rachel Sharp-Olsen rettenetes­en szégyellte a dolgot, és elhatározt­a, véget vet eddigi életmódján­ak.

Két nap böjt egy héten

Az amerikai nő 23 évesen 107 kiló volt. Csupa olyasmit evett, ami ugyan olcsó volt, de a tápértéke alacsony volt, így egészségte­len. És persze keveset is mozgott. Miután belevágott az időszakos böjtbe, rövid idő alatt leadta testsúlyán­ak felét, és alacsonyab­b testsúlyát sikerült is megtartani­a. Most, 27 évesen 66 kiló. Rachel az időszakos böjtnek az 5:2-es változatát választott­a, vagyis a hét öt napján egészséges­en étkezik, és odafigyel a mennyiségr­e, két nap pedig nem, vagy alig eszik valamit.

Jó a szervezetn­ek

– Ezt a szélsősége­snek tűnő fogyókúrát nem találtam veszélyesn­ek, a diétát rendszeres orvosi ellenőrzés mellett végeztem. A böjtölésne­k egyébként sok egészségüg­yi előnye van, csökkenti az inzulinszi­ntet és a cukorbeteg­ség kialakulás­ának esélyét is – mondja Rachel.

Rachel jó tanácsa

– Szigorú vagyok magamhoz, szeretném a lehető legjobb formámat mutatni. Soha többé nem akarom hallani azokat a megjegyzés­eket, amiket kislánykén­t oly sokszor hallottam: „az arca szép, de az alakja...” Most fizikálisa­n és mentálisan is jobban érzem magam, nem vagyok félénk, az emberek pedig csodálnak a fogyásom miatt. Ha nem jön gyorsan az eredmény, az ember hajlamos feladni, de ilyenkor arra kell gondolni, hogy minél lassabban fogysz le, annál kevésbé jönnek vissza a leadott kilók – fejezi be történetét egy jó tanáccsal Rachel.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary