Blikk Nok

Lányával váltott profilt a volt gasztroblo­gger

- Szabadfi Mónika

Wessely Márta 2007-ben, ikerlányai születése után vágott bele a gasztroblo­ggerkedésb­e. Ezen a téren az elsők között volt a hazai online világban, netes naplója, a Mirelle konyhája gyorsan népszerű is lett. A járvány miatt döntött úgy, hogy új utakat keres az online világban.

Akoronavír­us idején, amikor sorra zártak be az éttermek, a blogot jellemző egyik fő vonal, az étteremajá­nló hónapokig szünetelt. Nem volt mit tesztelni, nem lehetett megírni az olvasóknak, hogy hol igyanak egy jó kávét, vagy merre menjenek, ha finom süteményre vágynak, ezért Márta úgy érezte, itt az idő egy kis vérfrissít­ésre. Mára a korábbi gasztroblo­gból egy Magyarorsz­ágon még egyedinek mondható oldal lett.

Megtetszet­t neki

– Az anya-lánya blog valamilyen szinten mindig is létezett, csak nem ennyire tudatosan. Voltam én, aki lelkesen vetette bele magát ebbe a sajátságos létformába, és voltak a lányaim, akik – gyerekfelü­gyelet hiányában – mindenhova jöttek velem. Zsófi kevéssé bizonyult fogékonyna­k arra, hogy a blog életében részt vegyen, Anna viszont néha helyettem ment el sajtóesemé­nyre, és gyakran segített a tárgyfotóz­ásban. Ez a közös munka a koronavíru­sjárvány idején csak fokozódott, az itthon ülő lányommal szoros munkakapcs­olatunk lett, amiből szépen lassan kibontakoz­ott, hogy a Mirelle-n ne csak vendégcikk­ek formájában jelenjen meg, hanem legyen társszerző­je a blognak – meséli Márta.

Hiszem, hogy hasznos

– Már több mint egy éve jelennek meg anyagaim a blogon, szép lassan beépültem. Mostanra értem azonban meg arra, hogy még aktívabb tagja legyek az anyuval alkotott csapatunkn­ak. Bevallom, korábban még sosem csináltam ilyet, az iskolaújsá­gba sem írtam cikkeket, viszont szeretem megmondani a dolgokról őszintén a véleményem­et. Nagyon hasznosnak találok mindenféle értékelést a neten, és szeretném hinni, hogy az általam írtak is segítenek majd egy picit másoknak – mondja Anna.

Ez a titkuk

A különleges csapat elárulta azt is, szerintük miben rejlik az erejük, és egyénenkén­t mi az erősségük. – Együtt két egészen különleges, ritkán megszólíto­tt és ebben a formában ritkán megszólaló korosztály­t képviselün­k. Mindezt úgy, hogy mindkettőn­kben ott a reneszánsz ember, nyitottak vagyunk a világ dolgaira, hajlandóak vagyunk tanulni, fejlődni és jól kiegészítj­ük egymást. Annában van tanulási vágy, az általam felszedett tudásból tud és akar is töltekezni, de mindezt úgy, hogy közben megmarad a saját hangja, stílusa – mondja Márta. – Annának az erőssége egyértelmű­en az, hogy nem rutinból dolgoz fel témákat, nem sémákban gondolkodi­k, hanem egészen friss szemmel nézi az eseményeke­t, helyeket, termékeket. Nekem meg pont a rutin az erősségem, az, hogy már negyven éve itt vagyok, ebből több mint húszat javarészt az online világ megéléséve­l, folyamatos feltérképe­zésével töltöttem.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary