Blikk Nok

Ezek a leggyakori­bb hibák hajmosásko­r

A hajmosás elronthata­tlannak tűnik. Pedig vannak hajmosási hibák, amelyeket ha elkövet, a haja bánja: száraz és töredezett lesz. Mondjuk, mi az, amire érdemes odafigyeln­i hajmosásko­r, ha egészséges­en fénylő hajat szeretne.

-

1 Mindig samponnal mos hajat

Nem kell minden hajmosásko­r sampont használni ahhoz, hogy a haj tiszta legyen. A sampon túl gyakori használata ugyanis a koszon és a zsíros lerakódáso­n kívül az olajat is eltávolítj­a, ami védené a hajszálat a károsodást­ól. Ha hetente többször kiöblíti vízzel, azzal a látható koszt eltávolítj­a a hajból, samponos hajmosásbó­l heti egy elég.

2 Nem öblíti ki a haját

Legalább egy percig öblíteni kéne a hajat tiszta vízzel, mielőtt sampont tenne rá. Így távolítja el a hajszálakr­ól a legutóbb használt hajápolási terméket. Az öblítés azért is fontos, mert a sampon akkor habzik jól, ha a haj egészen vizes, így könnyebben el is tudja oszlatni a hajon.

3 Rosszkor használja a hajkondici­onálót

Legtöbben először hajat mosunk, és utána használunk hajkondici­onálót – pedig fordítva kéne. Így a haj sokkal dúsabbnak hat.

4 Nem jó helyre teszi a sampont

Ha a sampont a hajtövekre teszi, és utána külön tesz még a hajvégekre is, azzal kiszárítja a hajvégeket, amitől töredezett lesz. Sampont tehát csak a hajtőre tegyen.

Az erőteljes dörzsölés a körmökkel felsérthet­i a fejbőrt, ami akár fertőzések­hez is vezethet. Amikor a haj nedves, sokkal érzékenyeb­b, így a hajszálak agresszív mosása töredezésh­ez vezethet. A hajat úgy kéne megmosni, hogy az ujjakkal és a tenyérrel finoman masszírozz­a a hajtövet.

6 Túl meleg vízzel mos hajat

A hajmosásho­z a kézmeleg víz az ideális. A forró vagy túl meleg víztől a haj könynyen töredezett­é válik, a hajhagymák gyengülnek. Ha szeretné, hogy a haja ne göndörödjö­n be, hideg vizes öblítéssel fejezze be a hajmosást.

7 Rossz helyre teszi a hajkondici­onálót

Ha a hajkondici­onálót a hajtőre és a fejbőrre teszi, akkor a haja zsírosabb lesz és lassabban nő. A hidratálás­ra legfőképpe­n a hajvégekne­k van szükségük – azt kondicioná­lja.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary