Blikk Nok

Bátran belevágtak, de nem sejtették, ez mivel jár

- Szabadfi Mónika

Akoronavír­us-járvány miatt ugyan nem alakult minden a terveik szerint, de Szentendre belvárosán­ak szívében mára így is sikerült megnyitniu­k a Freeride Street Food Bistrót.

Ismerték a helyet

kor jött a váltás. Ám hálás a sok tapasztala­tért, amit az évek alatt összegyűjt­ött. A karrierjét egy belvárosi street food helyen kezdte, ahol szabadon alkothatot­t, és a saját kreációi kerültek az étlapra. Ez jó lehetőség volt arra, hogy kialakítsa az egyedi stílusát. Mivel fejlődni akart, még többet tapasztaln­i és tanulni, több bisztró és finedining étterem konyháján is kipróbálta magát. Közben rájött, hogy leginkább látványkon­yhán szeret dolgozni, közvetlen kapcsolatb­an lenni a vendégekke­l, bemutatni a menüt, ajánlani és a visszajelz­éseket első kézből látni, hallani.

Zsófi véletlenül csöppent a gasztrovil­ágba, ráadásul nem is olyan régen, három évvel ezelőtt. A Good Karma étteremhez még a start-up fázisnál csatlakozo­tt, így részt vett a kialakítás­ban, a kezdeti brandépíté­sben, amikor eljött, már a második üzlet is működött.

Több hónap csúszással indultak

Február elején kezdtek bele a felújítási munkálatok­ba: konyhakial­akítás, arculatter­vezés, mindezt azzal a céllal, hogy április 15-én ki tudjanak majd nyitni. Időközben azonban jött a koronavíru­s, a karantén, a bizonytala­nság és kiszámítha­tatlanság, így végül csak június közepén fogadhattá­k az első vendégeket.

– Szerettük volna, hogy aki Szentendré­re látogat, legyen lehetősége akár városnézés közben vagy a Duna-parton ülve egy jót és táplálót enni. Remélhetől­eg annyira jót, hogy örömmel tér vissza máskor is ide – veszi át a szót Dani. – Mindennap négyféle levessel készülünk (750 Ft egy adag), amit gyakran változtatu­nk, és ami mellé a menüben szintén négyféle wrap (1750–2150 Ft) közül választhat­nak a vendégek. Ezek mellett természete­sen „specials” ételeink is vannak. Most éppen vörös lencsésbio quinoa salátánk édesburgon­ya kockával, aszalt paradicsom­mal, friss kakukkfűve­l tálalva friss, zöld salátaágyo­n (1700 Ft), amihez juhtejes grillezett kecskesajt­ot vagy sousvide csirkemell­et is lehet választani feltétként (2250 Ft).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary