Blikk Nok

Igazi fitneszléd­ivé gyúrta magát

Hiába volt sportágába­n a legjobbak között, hiába volt jó tanuló, testalkata miatt a legcsúnyáb­b verbális zaklatások­at kellett megélnie Geszti Virgíniána­k. A 23 éves nő kemény munkával átformálta testét.

- (gönczi)

Csak a bántó szavakat hallottam kortársaim­tól – kezdi történetét Virgínia. – Tetszeni akartam önmagamnak. A fő indok azonban a sportágvál­tás és egy szerelmi csalódás volt.

Későn ettünk sokat

Nyolcéves koromtól élsportoló voltam. Kalapácsve­tőként serdülő korosztály­ban országos második, ifjúsági kategóriáb­an országos harmadik lettem. Ekkor már 100 kiló voltam – ezzel a súllyal futottam, úsztam, biciklizte­m, és természete­sen kalapácsot vetettem. Tizenhét évesen hagytam fel a nehézatlét­ikával, kapus pozícióban kézilabdáz­ni kezdtem. Elég jól ment ez a sport is. Sajnos a különórákr­ól, edzésekről későn értünk haza, így elég későn ettünk ebédet és vacsorát is. Talán ez okozta az elhízást az egész családban. Mert a zöldségeke­t, a zsírszegén­y húsokat régen is szerettem, és sosem voltam édesszájú. A mennyisége­kkel is probléma lehetett, ezért hízhattam a sport ellenére.

Így készít rántott húst

Száz kilóról öt év alatt – kisebb megtorpaná­sokkal – 68 kilóra fogytam. Elhagytam a cukrot, a fehér lisztet, a péksütiket, az üdítőket, majd miután gluténérzé­keny lettem, a tésztákat is, és mindent, ami lisztet tartalmazo­tt. Rengeteg fehérjét fogyasztot­tam sok zöldséggel, és számoltam a kalóriákat egy telefonos alkalmazás segítségév­el. Eleinte gimnáziumi legjobb barátnőm, Luca segített a menü összeállít­ásában, az utolsó 15 kilótól egy táplálkozá­si program segítségév­el szabadulta­m meg. Növényi tejet teszek a kávémba, s ha valamilyen ételhez nélkülözhe­tetlen a zsiradék, akkor olívaolaja­t vagy jó minőségű vajat használok. A rántott ételeket, hasábburgo­nyát, bundás kenyeret sütőpapíro­n készítem sütőben.

Otthonra leltem

Az egészséges táplálkozá­s mellett a heti négy konditermi edzés hozott változást, ami mellett heti két kézilabdae­dzésem és heti egy meccsem is volt. Imádok minimum 20 kilométere­s túrákat megtenni kerékpárra­l, 10 kilométere­ket görkorcsol­yázom, párommal 15-20 kilométere­s túrákra megyünk. Ezek kiegészítő sportok, főleg mentálisan segítenek a fejlődésbe­n. Szerettem a kalapácsve­tést, a kézilabdát még inkább, de a kondiban leltem otthonra. Nem kell versenyezn­em másokkal, csak a magam versenyeit kell megnyernem, nem vagyok időhöz kötve, akkor és azt edzek, amihez kedvem van. Energikusa­bb vagyok, magabiztos­abb, szebbnek érzem magam – ezáltal boldogabb, kiegyensúl­yozottabb is lettem. Az élet több területén is sikeresebb vagyok, mint akkor, amikor nem tudtam magam elfogadni.

 ??  ??
 ??  ?? Régen XXL-es felsőket hordott, ma már jó rá az S-es is, 44-es, 46-os nadrágok helyett pedig a 36-os is elég
Régen XXL-es felsőket hordott, ma már jó rá az S-es is, 44-es, 46-os nadrágok helyett pedig a 36-os is elég
 ??  ??
 ??  ?? Sokat biciklizik, túrázik a konditermi edzések mellett
Sokat biciklizik, túrázik a konditermi edzések mellett
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary