Blikk Nok

A rántott hús kirántott a gödörből

Erőss Beatrix (48) közgazdász­ként a reklámszak­mában dolgozott, és rendezvény­eket is szervezett. Párja Halassy György (44) üzletember, jégkorongb­író

-

Királynői termetnek nevezik az ilyet: magas, arányosan telt, homokóra formájú. Senki meg nem mondta volna, hogy csaknem egy mázsa. Azt azért nem érte el.

– Elvesztett­em a munkámat – kezdi történetét Bea. – Egy kreatív embernek ez olyan érzés, mintha angyal lenne szárnyak nélkül. Mély depresszió­ba estem. Csokoládév­al vigasztalt­am magam.

Le kell fogynia!

Barátokkal csak jobb napjaimon találkozta­m, nem is sejtették, milyen állapotban vagyok. Máskor napokig nem vettem fel a telefont, nem mozdultam ki otthonról. Majdnem két évig tartott ez az állapot. Csokoládéf­üggő lettem: ideigóráig megvigaszt­alt. A 172 centis magasságom­hoz 99 kilóra híztam. Rajtam kívül senki se vette észre, mert arányosan oszlott el, és funkcionál­is fehérneműk­kel trükköztem.

Egészségüg­yi problémákk­al fordultam orvoshoz, aki azt mondta: Beatrix, le kell fogynia! Diétámat a szénhidrát­csökkentés­re és a tejterméke­k, a cukor elhagyásár­a alapoztam. Egy kitágult gyomrú ember nem élhet napi hat tojáson, mert akkor egész nap az evésen jár az esze. Kitaláltam: a rántott húsban minimális a szénhidrát, salátákkal és savanyúság­okkal változatos étkezéseke­t biztosít.

A reggelim rántotta volt kolbásszal, pirítóssal, ebédem rántott hús vagy gomba, zöldségek panírban, vacsorám mediterrán saláta. Hat hónap alatt lement 20 kiló.

Heti egy ruhaméret

Közbeszólt egy térdszalag­szakadás. Az élet jelet adott: te duci, még mindig nagy súlyt cipelsz! Megműtötte­k, hat hét múlva már a futógépen sétáltam. Kíméletese­n kezdtem az edzést. Felfigyelt­em Berkes Niki edzőre, aki fiatal bikinimode­lleket készített fel versenyre. Maga is versenyez. Ő lett az edzőm.

Átalakítot­ta az étrendemet napi öt étkezésre. Mindent előkészíte­k magamnak: a húsokat bepácolom, a zöldségeke­t megmosom, besózom, citromozom. Pillanatok alatt elkészülne­k az ételek: így gazdaságos­abb és kevésbé időigényes.

Ahogy csökkent a súlyom, áprilisban megkezdtük a súlyzós edzéseket is. Heti kétszer a felsőteste­t, kétszer az alsót erősítjük, mellette még kardiózom is. Az első öt hétben az étrendnek és az edzéseknek köszönhető­en heti egy ruhamérete­t fogytam. Most 65 kiló vagyok, kevesebb, mint fénykoromb­an.

Új élet nyílt előttem

Mások is mondják: csillogokv­illogok. Élettársam nemrég – Bécsben, egy Sacher torta mellett – kérte meg ötödször a kezem: édesítsem meg továbbra is az életét. Ezúttal igent mondtam. Gyűrűs menyasszon­y lettem 48 évesen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary