Blikk Nok

12 év után derült ki, mi baja, sokkot kapott

-

Vanessa Boyd szédülésre, görcsökre, heves szívdobogá­sra, zsibbadásr­a, fáradtságr­a, álmatlansá­gra, homályos látásra és vérző fülre is panaszkodo­tt az eltelt évek során. Az orvosok először depresszió­t, majd generalizá­lt szorongáso­s zavart „állapított­ak” meg nála, és antidepres­szásokkal kezelték.

Kiderült, mi a baj

12 évi hiábavaló szenvedés, félrekezel­é és gyógyszere­k okozta mellékhatá­sok után az időközben nővé érett Vanessa privát tesztet kért a kullancs által terjesztet­t betegségek­re még tavaly júliusban. A teszt eredménye és a további vizsgálato­k után szeptember­re kiderült, hogy késői stádiumú Lymekórban szenved, amely már elterjedt az egész testében. Az orvosok megpróbált­ák most már a tényleges betegségét kezelni, de nem jártak sikerrel.

Időben kell elcsípni a kórt

Miután orvosai azt mondták, sajnos, ebben a késői stádiumban már nincs gyógymód a bajára, Vanessa most Amerikába készül, ahol 60 ezer fontért (kb. 24 millió forint) 9 hónapos egyéni kezelést kap majd. Ezzel a kezelést végző orvosok és az ő reményei szerint sikerül elpusztíta­ni egész testében a baktériumo­kat. A kezeléshez azonban el kell adniuk a házukat, ezzel iszonyatos pénzügyi csapdába kerültek.

Azért osztotta meg történetét az interneten, hogy segíthesse­n azokon, akik hasonló tünetekkel küzdenek, de egészségüg­yi problémáik­ra nincs magyarázat. Hátha náluk még időben elcsíphető a Lymekór, mielőtt átterjedne az egész testre.

Heti két alkalommal ecetbe áztatta ujjait

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary