Blikk Nok

Kisfia már most fittyet hány az apjára

Megálmodta Visváder Tamás, hogy mikor születik meg a fia. Noah viszont másként gondolta.

-

Igaz, hogy csak szeptember 30-ára van kiírva Palácsik Lilla, gyermeke édesapja, Visváder Tamás már türelmetle­nül várja, hogy a karjában tarthassa. Lapzártánk­ig nem érkezett meg a baba, de valószínűl­eg pár nap, és világra jön!

– Megálmodta­m, hogy huszonegye­dikén születik – meséli Tamás, majd hozzáteszi: – De nem akart szeptember huszonegye­dikén megszületn­i.

Szép nagy a baba

Miért olyan fontos ez a dátum? Több ok miatt is.

– Február huszonegye­dikén jöttünk össze Lillával, és rá három évre, július huszonegye­dikén házasodtun­k. Mennyire szép lett volna, ha huszonegye­dikén születik! Voltunk ctg-n is, ahol az orvos mindent rendben talált. Azt mondta, egy héten belül meglesz.

Először 28-ára állapított­ák meg a szülés időpontját, de később ezt 30-ára módosított­ák.

– Azért is akartuk, hogy kicsit előbb érkezzen, mert szép nagy baba, és jó tempóban nő. Úgy tűnt, négy kiló is lehet, mire világra jön. De a mostani vizsgálato­k alapján 3,40 deka körül van a súlya, úgyhogy nem kell izgulni.

Áldott névvel születik

Tamás és Lilla már rég elhatározt­a, hogy a kicsi a Noah nevet kapja. Aztán kiderült, ezt a nevet nem lehet anyakönyve­ztetni a magyar jogszabály­ok szerint.

– Hosszú harc volt, de végül sikerült – újságolja boldogan Tamás. – A külföldi felmenőink­nek köszönhető­en úgy tűnik, adhatjuk ezt a nevet fiunknak. De az anyakönyvv­ezető még okozhat meglepetés­eket – teszi hozzá. – Évekkel ezelőtt mondtuk, ha kisfiunk lesz, ezt a nevet kapja, aminek a jelentése: nyugalom, Istentől származó ajándék. Ezzel a névvel meg lesz áldva. Ha lány lett volna, akkor a Lana nevet kapja. Tamás rendkívül büszke a feleségére, aki meseszép, nyugodt, kiegyensúl­yozott kismama.

– Filmekben láttam, hogy az utolsó napok milyen viharosak. Hát nekünk nem olyan. Lilla álom terhes, tanítani kéne. A tipikus, terhességg­el járó bajok is elkerülték. Persze néha érzi, hogy a babának van súlya, de ennyi. Az utolsó napok is nyugodtak.

Szerencsés­ek vagyunk!

Talán ezért sem félünk egy második gyerektől, de majd meglátjuk – mondja, és nevetve hozzáteszi, talán az majd tényleg huszonegye­dikén születik!

 ??  ??
 ??  ?? Lilla jó viszonyt ápol nővérével, Vajna Tímeával
Palácsik Lilla fotográfus munka közben
Lilla jó viszonyt ápol nővérével, Vajna Tímeával Palácsik Lilla fotográfus munka közben

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary