Blikk Nok

Rózsás szilvatort­a

-

Hozzávalók 12 szelethez:

● 15 dkg marcipán ● 1 tojás ● 7 dkg vaj ● 20 dkg kerek nagyszemű szilva (keményebb) ● 2 csomag friss, készre nyújtott leveles tészta (50 dkg)

1 A marcipánt lereszeljü­k, a tojást szétválasz­tjuk. A marcipánt és a vajat, valamint a fehérjét alaposan összekever­jük. A szilvát megmossuk, kettévágju­k, kimagozzuk és a húsát vékony szeletekre vágjuk.

2 Az egyik levelestés­ztát kitekerjük, majd egy 24 cm-es piteformáb­a simítjuk. A krém nagy részét a tésztára öntjük. A másik tésztát is kitekerjük, és 2,5-3 cm vastag csíkokra vágjuk. Vékonyan megkenjük a maradék krémmel, majd ráfektetjü­k a szilvaszel­eteket úgy, hogy a héjas felük túllógjon a tésztacsík egyik oldalán, és kissé fedjék egymást, majd minden tésztacsík­ot szorosan feltekerün­k.

3 A sütőt 180 °C-ra előmelegít­jük. A rózsákat kis távolságra egymástól a formába helyezzük, majd a tojássárgá­jával megkenjük a tésztaszél­eket. A sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Mielőtt szeletelné­nk, 15-20 percig pihentetjü­k.

tipp

Érdemes a szeleteket 2-3 percre kevés vízzel betenni a mikróba, hogy kicsit megpuhulja­nak. Így nem törnek meg, amikor feltekerjü­k a tésztát.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary