Blikk Nok

A 13 éves fiú könyörgött az anyjának, hogy vágják le a kezét

AZ APA EKKOR OLYAT TETT...

-

70 nappal a sikertelen csontvelő-transzplan­táció után már a családja is tudta, nincs remény. Deryn négy éve küzdött a rákkal. „Az orvosok azt mondták, már nincs több ötletük arra, hogyan mentsék meg a fiamat” – mondta az anya, aki családjáva­l egy kis faluban élt Norfolk közelében. Miután Deryn 14. születésna­pját megünnepel­ték a kórházban, elmentek a hospice-házba várni a halált.

Szörnyű fájdalmak

A fiatal fiúnak rendkívüli fájdalmai voltak: „A fiam ujjai kemények voltak és feketék egy fertőzés miatt. Mindennap könyörgött: Kérlek, anya, mondd meg nekik, hogy vágják le a kezem, nem bírom ezt tovább.”

Callie és férje, Simon úgy döntött, hogy fiuk fájdalmát és a szorongásá­t kannabissz­al fogják enyhíteni. Felkereste­k egy dílert, akivel a benzinkút mellett találkozta­k, és a cuccot az interneten is fellelhető recept szerint olajjá varázsoltá­k. Ebből kis mennyisége­t a gyerek szájába csepegtett­ek, amely azonnal működött. Megnyugodo­tt tőle a kiskamasz. De az igazán rendkívüli dolog ezután történt.

Kapta a gyerek az olajat, és várták, csak várták a halált, de nem jött. Cserébe egészen lassan elkezdett javulni a beteg állapota. Ő ma már egy boldog 17 éves gyerek, barátnője van és barátai, ráadásul élvezi újra az életet.

Illegális, de használ

„Nem azért álltam a nyilvánoss­ág elé, hogy azt mondjam, a kannabisz gyógyítja a rákot, vagy hogy csodaszer. Annyit mondok csupán, Derynen segített és lehet, másokon is fog” – mondta az anya. A nő szerint több kutatásra lenne szükség.

„Nyilvánval­ó, hogy illegális, így nagyon meg voltam ijedve, hogy valaki rá fog jönni, mit csinálunk. De meg kellett próbálnom és működött!”

Deryn 10 éves volt, amikor először jelezte szüleinek, hogy az ételeknek fémes íze van. Aztán egyik reggel már betegen kelt fel, holott korábban sose érezte magát annak. Vérvizsgál­atra küldték, az eredmény után pedig azonnal öszszehívt­ák a családot. Négy orvos volt a szobában, amikor közölték, a fiúnak leukémiája van. Azonnal meg is kezdték a kemoterápi­át. A rengeteg szenvedés pedig hiábavaló volt, négy évig kínlódott, mire végre kimondták: menthetetl­en, mert a rák legagressz­ívebb típusa támadta meg és sajnos győzött.

Szinte csoda történt

Amikor a fiúnak már jártányi ereje sem maradt, elmentek a hospice-házba, ahol az orvosok szerint körülbelül egy hete volt az együttlétr­e a családnak a vég előtt.

Miután az anya a kannabiszo­lajat adagolni kezdte, a gyerek kezén lévő sebek is gyorsan elkezdtek gyógyulni, így azonnal újabb vérvizsgál­atra vitték, ahol kiderült, valóban csoda történt. Az aszszony könyvet is írt a történetük­ről, hogy megossza az emberekkel rendkívüli tapasztala­taikat.

 ??  ?? Callie Blackwell fia egy hospice-házban volt már, hogy haldoklása közben az utolsó napjait ne kórházban töltse el. A kisfiú rendkívül sok fizikai fájdalmom volt már túl, kemoés sugárteráp­ián. Rendszeres­en kapott morfiumot, miután állandó hányingerr­el küzdött, és 7 hónapja enni sem bírt.
Callie Blackwell fia egy hospice-házban volt már, hogy haldoklása közben az utolsó napjait ne kórházban töltse el. A kisfiú rendkívül sok fizikai fájdalmom volt már túl, kemoés sugárteráp­ián. Rendszeres­en kapott morfiumot, miután állandó hányingerr­el küzdött, és 7 hónapja enni sem bírt.
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary