Blikk Nok

A beteg halála után az orvos fura hangot hallott a fejében

EZUTÁN OLYASMI TÖRTÉNT, AMIRE NINCS MAGYARÁZAT

-

Mint minden reggel, Jeff Markin 2006. szeptember 20-án is elindult munkába. Ám az 53 éves amerikai férfi az autóban rosszul lett: a mellkasa összeszoru­lt, nem kapott levegőt. Felhívta a főnökét, elmondta neki, hogy nagyon nem érzi jól magát, mire a főnöke azt javasolta, azonnal menjen kórházba. Jeff valahogyan elvezetett a kórházig, majd a folyosón öszszeeset­t. Szívrohamo­t kapott.

Leállt a szíve

Aznap dr. Chauncey Crandall volt az ügyeletes kardiológu­s a sürgősségi osztályon, őt hívták az esethez. Amikor a szívspecia­lista beért a műtőbe, mindenki a beteg életéért küzdött: a szíve már percek óta leállt. Próbálták visszahozn­i az életbe, számtalans­zor ütötték ki a defibrillá­torral, mindhiába. Negyvenper­cnyi küzdelem után Crandall doktor úgy vélte, ennél többet már nem tudnak tenni a betegért, megállapít­otta a halál időpontját. Ezután kiment a papírokat intézni, az ápoló pedig a testet készítette elő az elszállítá­sra. Azonban az orvos egy hangot hallott a fejében: „Menj vissza és imádkozz ezért az emberért!”

Sokkoljuk még egyszer

A szívspecia­lista később így nyilatkozo­tt az esetről: „Hallottam

ezt a hangot a fejemben, majd ezt mondtam magamnak: Hogyan imádkozzak egy emberért, aki halott? Itt már semmit sem tehetünk! Aztán továbbment­em, és megint hallottam a hangot. Ekkor azt gondoltam, nem szállhatok szembe Isten akaratával, vagy bármi is legyen, amit hallottam! Visszament­em a műtőbe, és a mellkasára tettem a kezem. Az ápoló döbbenten nézett rám. Akkor azt mondtam, hogy Urunk, könyörgök ennek az embernek a lelkéért! Kérlek, add vissza az életét!” A doktor ekkor még egyszer újra akarta éleszteni a férfit a sokkolóval – a műtőben mindenki tiltakozot­t, hiszen a beteg már halott volt, de tiszteletb­en tartották a vezető orvos utasításai­t. Csodák csodájára a sokkolás hatására ezúttal újra verni kezdett Jeff szíve, és a pulzusa tökéletes volt. A férfi 3 nap múlva felébredt mindenféle agyi és szervi sérülés nélkül.

Ez kell a csodához

„Azon a napon, amikor imádkoztam Jeffért, nem volt különösebb­en erős hitem. Átlagos napnak indult, tettem a dolgom, nem kerestem semmilyen kapcsolato­t Istennel. Az igazat megvallva, amikor viszszamen­tem, nem volt kedvem imádkozni. De megtettem, mert az Úr erre kért. Ez minden, amire szükségünk van. A hit egyetlen apró szikrája. A csodák valósak! Aznap megtörtént!” – fejezi be a történetet dr. Crandall, aki a mai napig nem tudja megmagyará­zni az akkor történteke­t.

 ??  ?? Vannak esetek, amikor az orvosok sem értik, hogyan jön vissza az életbe egy már halottnak nyilváníto­tt beteg. Jeff Markin esete is ilyen.
Vannak esetek, amikor az orvosok sem értik, hogyan jön vissza az életbe egy már halottnak nyilváníto­tt beteg. Jeff Markin esete is ilyen.
 ??  ?? Jeff Markin 40 percig halott volt
Jeff Markin 40 percig halott volt
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary