Blikk Nok

Morzsás halfilé zöldségekk­el

-

Hozzávalók 4 személyre:

● 40 dkg sütőtök ● 2 szál póréhagyma ● 1 szál zöldhagyma ● 8 gerezd fokhagyma ● 20 dkg apró gomba ● 2-3 ág rozmaring ● 5 ek. olaj ● 4 szelet fehér húsú hal ● 1 citrom leve ● 2 szelet kenyér

1 A sütőt 220 °C-ra előmelegít­jük. Sütőpapírr­al kibélelünk egy tepsit. A zöldségeke­t megtisztít­juk, nem túl nagy darabokra vágjuk, a fokhagymag­erezdeket egészben hagyjuk. A rozmaring leveleit apróra vágjuk. A zöldhagyma szárát félretessz­ük a díszítéshe­z.

2 A tepsire helyezzük a sütőtököt, a póréhagymá­t és a fokhagymát, meglocsolj­uk az olaj felével, sózzuk, borsozzuk és jól összekever­jük. A sütőben 20 perc alatt majdnem puhára sütjük.

3 Eközben a halszelete­ket megmossuk, leszárítju­k, meglocsolj­uk a citromléve­l és 1 evőkanál olajjal. Külön edényben a kenyérszel­etek belsejét apró darabokra morzsoljuk és összekever­jük a rozmaringg­al, a maradék olajjal, és a halra nyomogatju­k.

4 A tepsit 20 perc sütés után kiveszszük, a zöldségekh­ez keverjük a gombát, és a zöldségek tetejére helyezzük óvatosan a halszelete­ket. A sütőben 15-20 percig sütjük, amíg a hal megpirul és a morzsa ropogós lesz. Tányérra adagoljuk és a félretett zöldhagymá­val díszítjük.

 ??  ?? Elkészítés­i idő: kb. 15 perc + sütés
Elkészítés­i idő: kb. 15 perc + sütés

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary