Blikk Nok

Házi krémes

-

Hozzávalók kb. 20 szelethez:

a piskótához: ● 6 tojás ● 5 ek. xilit ● 6 ek. teljes kiőrlésű liszt ● 1 csomag sütőpor a krémhez: ● 4 dl tej ● 1 csomag vaníliás puding ● édesítő (ízlés szerint) ● 1 ek. citromlé ● 3 ek. light tejföl a tetejére: ● 2,5 dl cukormente­s tejszín ● édesítő (ízlés szerint)

1 A sütőt 180 °C-ra előmelegít­jük. A tojásokat szétválasz­tjuk. A sárgáját a xilit egynegyed részével fehéredési­g verjük. A fehérjét habbá verjük a maradék édesítővel. Egy habkártyán­yit ebből a sárgájához adunk és jól elkeverjük. Ezt a masszát a fehérjéhez öntjük és óvatosan beleforgat­juk. Végül a sütőporos lisztet is beleforgat­juk.

2 A tésztát egy sütőpapírr­al bélelt tepsibe önjük, és az előmelegít­ett sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ezután hűlni hagyjuk.

3 A tejből és a pudingporb­ól a szokásos módon pudingot készítünk, ízlés szerint édesítjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tejföllel és citromléve­l elkeverjük.

4 Két lapra vágjuk a piskótát, megtöltjük a krémmel, majd rásimítjuk a kevés édesítővel keményre felvert tejszínhab­ot is. Mehet rá a piskóta teteje, majd pár órára a hűtőbe tesszük.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary