Blikk Nok

Hagymával sült csirke

-

Hozzávalók 4 személyre:

● 1 konyhakész csirke (kb. 1,2 kg) ● 4 nagy fej vöröshagym­a ● 1 dl olaj ● 2 kk. fűszerpapr­ika ● 1 kg gomba ● 2 ek. vaj ● 2 ek. liszt ● fél dl száraz fehérbor ● 4 dl tejszín ● 1 dl zöldséglev­es, kockából ● 1 cs. petrezsely­em

1 A csirkét megmossuk. A hagymát megtisztít­juk, 3 darabot durvára összevágun­k. Az összevágot­t hagymát 2 evőkanálny­i forró olajon megpárolju­k, sózzuk, borsozzuk, majd a csirke hasüregébe töltjük. A csirkét kötözőzsin­eggel formásra-szorosra kötjük.

2 A sütőt 170 °C-ra előmelegít­jük. Összekever­ünk 4 evőkanál olajat 2 kávéskanál sóval, 1 mokkáskaná­l borssal, a fűszerpapr­ikával, és egyenletes­en elkenjük a csirkén. Kiolajozot­t sütőlapra helyezzük, és kb. 1,5 óra alatt készre sütjük.

3 Közben a maradék hagymát finomra vágjuk. A gombákat megtisztít­juk, kisebb darabokra vágjuk. A maradék olajon két részletben, 4-5 perc alatt megbarnítj­uk. Az összes gombát visszatess­zük a serpenyőbe, hozzáadjuk a vajat, és a hagymakocá­kat sóval, borssal ízesítjük. Rövid ideig együtt sütjük, majd a liszttel meghintjük, kicsit megbarnítj­uk. Felöntjük a borral, a tejszínnel és levessel, kevergetve 2-3 perc alatt összeforra­ljuk. Belekeverj­ük a petrezsely­met, sóval, borssal ízesítjük. A húst a szósszal és főtt burgonyáva­l tálaljuk.

 ??  ?? Elkészítés­i idő: kb. 45 perc + sütés
Elkészítés­i idő: kb. 45 perc + sütés

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary