Blikk Nok

Meghan beviszi a kegyelemdö­fést

A brit uralkodó kemény ember, unokájának Harry hercegnek azonban sokkal több dolgot elnéz, mint amire valaha is gondoltunk. Most azonban olyasmi van készülőben, ami lehet, hogy már megakad Erzsébet királynő torkán.

-

II.Erzsébet brit uralkodó életére két dolog miatt is árnyék vetült az 1981-es esztendőbe­n, bár akkoriban csak az egyik okozott valódi problémát.

Az életére törtek

A királynő élete halálosan komoly veszedelem­be került 1981. október 14-én: merénylete­t követtek el ellene új-zélandi látogatásá­n. Egy 17 éves skizofrén középiskol­ás, Christophe­r John Lewis ugyanis megtudta, hogy Erzsébet Dunedinbe érkezik, és az általa kitalált Nemzeti Birodalmi Gerilla Hadsereg nevében le akarta lőni. A fegyvermán­iás fiú egy irodaház mosdójából lőtt az uralkodóra, de a lövedéke nem ért célba. Lewist végül csak lőfegyverr­el való visszaélés­ért ítélték el, pedig a királynő elleni merényleté­rt halálbünte­tés járt volna.

8755 kilométern­yire

A másik történés egy örömteli esemény, mégis sok kellemetle­n percet csempész most a királynő mindennapj­aiba, és talán a brit monarchia jövőjét is meghatároz­za. A kalifornia­i

Los Angelesben megszülete­tt egy bizonyos Rachel Meghan Markle, aki röpke 36 esztendőve­l később a a windsori kastély Szent György-kápolnájáb­an kimondta a boldogító igent Harry brit királyi hercegnek,

hogy aztán azzal a lendülette­l ki is szakítsa őt a Windsorház­ból. Azt talán már feldolgozt­a a királynő, hogy egy elvált, nálánál idősebb afroamerik­ai nőt vett el az unokája. Látszólag belenyugod­ott abba is, hogy egy másik földrészen, civilként keresik a boldogságo­t Harryék, sőt, még az amúgy a számukra tiltott politikai véleményny­ilvánítást is elnézték nekik. Ám amire most készülnek, az végleg elválaszth­atja őket egymástól.

Meddig feszíti a húrt?

Harry és Meghan szerződést kötött ugyanis a Netflix médiaszolg­áltatóval, akikkel az eredeti terv szerint dokumentum­filmet készítenek majd. Igen ám, de a dokusoroza­t – még ha ízlésesre tervezik is – inkább valóságsho­w lehet: a hírek szerint három hónapon keresztül követik majd kamerák a házaspár életét, igaz, azt egyelőre nem tudni, az otthonukba bemehet-e majd a stáb. Meghan azt mindeneset­re leszögezte, nem tervezi színészi karrierje folytatásá­t. Anyagilag a pár nagyon nem jár rosszul: a sajtóhírek potom 45 milliárd forintnak megfelelő üzletről szólnak. Ha a hír valós, ezzel a lépéssel örökre magukra haragíthat­ják Erzsébet királynőt. Lehet, hogy éppen ez Meghan igazi célja?

 ??  ?? Csak találgatni lehet, milyen valójában
II. Erzsébet és Meghan kapcsolata: egyszer jónak tűnik, máskor meg nagyon nem
Csak találgatni lehet, milyen valójában II. Erzsébet és Meghan kapcsolata: egyszer jónak tűnik, máskor meg nagyon nem
 ??  ?? Meghan és Harry amerikai életét három hónapon keresztül kamerák követik majd
Meghan és Harry amerikai életét három hónapon keresztül kamerák követik majd
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary