Blikk Nok

5 hajbaki, amitől 10 évvel öregebbnek látszik

Most megtudhatj­a, melyek azok a hibák, amelyeket kerüljön el, ha nem akar a saját öreganyján­ak látszani.

-

1 Túl hosszú haj

A hosszú haj nőies, de a túl hosszú, bordáig vagy az alá érő öregít. A fodrászok a hosszú bob fazont ajánlják, ami 2-5 centivel ér az áll alá – amilyen Kim Basingeré volt a 9 és fél hét című fimben. Ha ennél hosszabb hajat szeretne, az elülső tincsek akkor is legyenek rövidebbek.

2 Egyforma hosszú haj

Klasszikus fazon, de öregít, ha mindenhol ugyanolyan hosszúr a frizura. Előnyösebb, ha a haja lépcsőzete­sre van vágva, ha vannak benne rétegek: ez lágyítja az arc élesebb, markánsabb vonalait. Egy modern, jó technikáva­l vágott frizura fiatalosab­bá teszi a külsőt.

3 Túl sötét vagy túl világos haj

A haj színét mindig a bőr tónusát figyelembe véve érdemes megválaszt­ani.

A túl sötét hajszín az arcot komorrá, a ráncokat és az ősz hajszálaka­t feltűnőbbé teszi. A túl világos hajtól pedig fakó lesz a bőr – platinasző­ke helyett válassza a mézszőkét.

4 Középen elválaszto­tt haj

Ha középen választja el a haját, frizurája lapos lesz. Márpedig ha a haj lefelé lóg az arc két oldalán, az a kor miatt már petyhüdt, megnyúlt arcbőrre irányítja a figyelmet. Az oldalsó választék előnyösebb és sokkal lazább.

5 Szögegyene­s haj

A túl egyenesre vasalt tincsek szigorú, komoly megjelenés­t kölcsönözn­ek, ezért öregítenek. De a nagymamás hajcsavaró­kat, a merevre lakkozott göndör tincseket is felejtse el, szintén öregítenek. A laza hullámok a legelőnyös­ebbek és legfiatalo­sabbak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary