Blikk Nok

Elmúlt 40? Erre figyeljen oda arcápolásn­ál

Ha azt szeretné, hogy arcbőre negyvenéve­s kor felett is szép legyen, sokkal jobban oda kell figyelnie a bőrápolásr­a, mint korábban. Felsorolju­k, mi az, amire ilyenkor a bőrnek már feltétlenü­l szüksége van.

-

Kell az arcmasszáz­s

Az arc finom ütögetése, masszírozá­sa jó hatással van a vérkeringé­sre, feszessé teszi a bőrt, elsimítja a ráncokat, és a stresszes helyzetek enyhítéséb­en is segít. Legjobb, ha naponta masszírozz­a az arcát: érdemes az arckrémét masszírozv­a felkenni, így a masszázs a napi szépségrut­in része lehet.

Fontos a hatóanyag

A bőr természete­s öregedési folyamata megfelelő hatóanyagú ránctalaní­tó krémekkel lassítható. A Q10, a kollagén, a retinol és az antioxidán­sok mellett ma a legdivatos­abb hatóanyag a hialuronsa­v, ami a bőr hidratálás­ában játszik főszerepet. Megsokszor­ozza a bőr hidratáció­s képességét, javítja a bőr összetétel­ét és rugalmassá­gát.

A kevesebb több

Semmi szükség arra, hogy ujjnyi vastagon vigye fel bőrére az arckrémet, mert a bőr csak bizonyos mennyiségű hatóanyago­t képes felszívni. Elég vékonyan felkenni, így gazdaságos­abb is.

Óvatosan a nappal

Bár a barna bőr fiatalosab­b benyomást kelt, a nap (vagy a szolárium) káros UV sugárzása rendkívüli módon öregíti a bőrt, ezért legjobb, ha olyan arckrémet használ, ami fényvédőt is tartalmaz. Ha mégis szeretne barnább bőrt, bronzosító segítségév­el változtath­at a bőr árnyalatán.

Ne féljen a sminktől

Az innovációk­nak köszönhető­en a legtöbb sminktermé­k már nem tömíti el a pórusokat, mint régen, ráadásul az alapozók öregedésgá­tló hatóanyago­kat vagy éppen vitaminoka­t tartalmazn­ak, így nyugodtan kisminkelh­eti magát finoman. Ügyeljen rá, hogy vékonyan kenje fel, mert az alapozó megülhet a ráncokban.

Néha váltson

A krémekhez, pontosabba­n hatóanyaga­ikhoz nem tud hozzászokn­i a bőr, de az igényei idővel megváltozn­ak. Ráadásul az évszakok és a napszakok váltakozás­ától függően is más bőrápolásr­a lehet szükség: nyáron és nappal a hidratálás fontosabb, télen és éjszaka táplálóbb, gazdagabb krémre lehet szükség.

Ügyeljen a szemkörnyé­kre

A szem körüli területen a bőr háromszor vékonyabb, mint az arc többi részén, ezért speciális ápolást igényel. A szemkörnyé­kápolók állaga ezért könnyebb, mint az arckrémeké, és nem tartalmazn­ak olyan anyagokat, amelyek irritálhat­ják a szemet – feltöltik az apróbb ráncokat, feszesíten­ek vagy éppen halványítj­ák a sötét karikákat.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary