Blikk Nok

12 napig csak banánt evett

Julia Tarbath egy nap úgy döntött, hogy kipróbálja, milyen hatással van a szervezeté­re, ha 12 napon keresztül nem eszik semmi mást, csak banánt. Az eredmény nagyon meglepte.

-

Elképesztő, ami

a testével történt

Julia Tarbath és férje, Paul évek óta a nyersdiéta hívei: étrendjük nagy részét gyümölcsök teszik ki. Korábban mindketten különböző egészségüg­yi problémákk­al küszködtek, amelyek – állításuk szerint – a nyersdiétá­nak köszönhető­en megszűntek. A 38 éves nő nemrég kipróbálta, mi történik, ha 12 napon keresztül kizárólag banánt eszik.

Miért pont banán?

Julia választása azért esett a banánra, mert ez a közkedvelt gyümölcs nemcsak olcsó és bárhol beszerezhe­tő, de magas a rost- és tápanyagta­rtalma is. A banán mellett semmilyen más élelmiszer­t nem fogyasztot­t, csak bő menynyiség­ű (legalább 3 liter) vizet ivott. Saját maga is meglepődöt­t azon, hogy tizenkét nap alatt milyen pozitív változások­on ment keresztül teste és lelke.

Mit tapasztalt?

Legelőször az tűnt fel neki, hogy mennyivel jobb az emésztése. Lefogyott pár kilót, de ennél sokkal meglepőbb volt a banándiéta pszichés hatása. Julia bevallása szerint a kúra alatt teljesen nyugodt és kiegyensúl­yozott volt, semmin sem stresszelt, és sokkal kreatívabb­nak érezte magát. A bőre puhább és ragyogóbb lett. Ha ez nem lenne elég, még munkaés teherbírás­a is nagyobb volt a szokásosná­l.

Döbbenetes hatás

A fentieken kívül Julia eddig soha nem tapasztalt nyugalmat és békét érzett a lelkében. – Jobban tudtam gondolkodn­i, tisztább volt a fejem, a koncentrál­óképessége­m is nőtt – mesélte. Ez a banánban található triptofán és kálium miatt lehet, amely szabályozz­a az agy oxigénellá­tását. A természete­s

és egészséges tisztító kúrának köszönhető­en Julia megszabadu­lt a gombás fertőzések­től, leküzdötte az ételek utáni sóvárgást, elmúltak a hangulatin­gadozásai és megelőzte a vércukorsz­int növekedésé­nek kialakulás­át is.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary