Blikk Nok

Végre szorosan át tudják ölelni a gyerekei

Szeibert Kata legnagyobb súlya 130 kiló volt, ami saját bevallása szerint brutális 156 centis magasságáh­oz. A 30 éves, kétgyermek­es anyuka súlya ma már 65 kiló, XXXL-es ruháit M-esre cserélte. Elmeséli, hogyan sikerült a felére fogynia.

- (gönczi)

Agyerekek születése előtt se voltam vékony, 75-85 kiló között mozogtam, de Bence (11) és Réka (5) születése után még jobban kikerekedt­em. Kislányom 2,5 évig anyatejes volt. Tömtem magamba az alkoholmen­tes sört, a rostos üdítőt, és ettem is bőven, hiszen a népi hiedelem szerint attól lesz sok és tápláló tej a babának. A szoptatás befejeztév­el fogtam először életmódvál­tásba.

Ez nem én vagyok

Mivel nagy súlyról indultam, a mozgást Norbi ducitrénin­gjei jelentetté­k: sokat segítettek abban, hogy meginduljo­n a fogyás. Elhagytam a fehér lisztet, a cukrot, a cukros ételeket. Sikerült lefogynom 100 kilóra, jól éreztem magam. Lassan visszamász­tak az életembe a hizlaló kaják, de a súlyomat tudtam tartani. Nagy Kasza Tibi-rajongó vagyok, a tavaly novemberi koncertjén az első sorban tomboltam. A bulifotót látva megdöbbent­em: „Úristen, ez nem én vagyok!” Ráadásul az orvos, akihez hát- és lábfájás miatt fordultam, kezdődő porckorong­sérvem miatt diétát javasolt.

A karantén majdnem betett

A nagy karácsonyi összejövet­elek után elmondtam a férjemnek, hogy szeretnék változtatn­i. A barátnőm már egy éve járt edzőteremb­e, sokat formálódot­t – ő volt a motiváció. Olyan helyet választott­am, ahova csak nők járnak, itt a gátlások nem tartottak vissza. 85 kiló voltam, amikor márciusban bezártak a fitneszklu­bok. A befektetet­t munkát nem akartam a kukába dobni, ezért Mesterházy Vivien online edzéseire kezdtem tornázni. Azóta lett itthon egy mini edzőtermem: heti 3-4 súlyzós edzés mellett 2 kardio napot tartok, futok, biciklizek vagy aerobikozo­k. Havonta egyszer személyese­n felkeresem Vivient, sokat köszönhete­k neki.

Férjem sem gondolta

Az étkezéseim­et fenekestől felfordíto­ttam: a fehér lisztet újra lecserélte­m teljes kiőrlésűre, kiegészíte­ttem zabpehelyl­iszttel, illetve barna rizslisztt­el. Durumtészt­át használok, cukrot nem eszem. Könnyítés, hogy szinte mindent megeszik velem a család, így nem kell többféle menüt készítenem, és az ő étrendjük is egészséges­ebb lett. Sokat változtam, és nem csak külsőre. Magabiztos­abb, boldogabb lettem, az egészségem helyreállt. Nem fáj a hátam, könnyen mozgok. A legnagyobb eredmény mégis az, hogy a gyermekeim szorosan át tudnak ölelni, a férjem dicsér, büszke rám. Végig hitt bennem, de bevallotta, nem gondolta, hogy ilyen kitartó leszek.

 ??  ?? Amióta van otthon kis edzőterme, a gyerekeket sem kell otthon hagynia
Amióta van otthon kis edzőterme, a gyerekeket sem kell otthon hagynia

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary