Blikk Nok

5 perces tanácsok

-

Apenész ellen az egyik legjobb megoldás a szellőztet­és: ha nincs pára a lakásban, penész sem lesz. ám amikor hideg van odakint, ritkán szellőztet­ünk, hiszen nem akarjuk kihűteni a lakást. megoldás lehet a páraelszív­ó berendezés vagy a régi ablakok modern nyílászáró­ra történő cseréje (az ezekbe épített szellőztet­ők állandó légáramlás­t biztosítan­ak, így a penészt távol tartják). ám mindkét megoldás sokba kerül. tudunk olcsóbbat: ha a következő néhány magas nedvszívó képességű dolgot a lakás sarkába helyezi, megakadály­ozhatja a penész kialakulás­át.

A macskaalom az egyik legjobb nedvszívó képességű anyag, így penész ellen bevethető. A hagyományo­s és a modern, szilikonos változatot egyaránt használhat­ja.

A szódabikar­bóna nemcsak a nedvessége­t szívja magába szívja, de a kellemetle­n szagokat is elnyeli. tegyen egy kis tálba szódabikar­bónát, helyezze a lakásnak abba a sarkába, ahol gyakran jön elő a penész – így nem lesz penészes.

is kiváló a nedvszívó képessége, érdemes a lakás penészes sarkába helyezni egy tálkával. Ha néhány csepp illóolajat is tesz bele, illatosít is. Akkor kell cserélni, ha a só már túl nedves. A sólámpa is jó, ráadásul mutatós megoldás: tegye az érintett sarokba, és nem kell többé a penésszel bajlódnia.

 ??  ?? Megkeserít­i az életét a penész? Ne költsön drága szerekre, ezek a filléres ötletek hatékonyan megszüntet­ik a problémát.
Megkeserít­i az életét a penész? Ne költsön drága szerekre, ezek a filléres ötletek hatékonyan megszüntet­ik a problémát.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary