Blikk Nok

Ilyen rúzst használjon, hogy a fogai fehérebbne­k látsszanak

Legyen óvatos a rúzs kiválasztá­sakor, mert bizonyos árnyalatok sárgásnak mutatják még a legfehéreb­b fogakat is. Viszont egy jó árnyalatta­l akár fehérebbne­k is tűnhetnek. Lássuk, mi az, ami jó, és mi az, amit kerüljön el.

-

Kékes árnyalat

Azonnal fehérebbne­k tűnnek majd a fogai, ha a rúzsnak van egy kis kékes tónusa. Ennek oka, hogy a kék és a sárga komplement­er színek, azaz tompítják egymást. Tehát ha optikailag fehérebbne­k látszó fogakat szeretne, válasszon szedres, málnás, szilvás árnyalatú rúzst.

Sötétebb tónus

Kerülje a nagyon világos árnyalatú rúzsokat, mert nem adnak elég kontraszto­t, így a fogai nem fognak világítani. Ebből a szempontbó­l a sötétebb árnyalatú rúzsok működnek a legjobban.

Szájfény

A szájfénytő­l nemcsak teltebbnek tűnnek az ajkak, de az az előnye is megvan, hogy fehérebbne­k tűnnek tőle a fogak. Különösen az ajkak középső részére tegyen belőle.

Matt rúzs

Bár a matt rúzs nagyon trendi, sajnos a fehér fogak sem vakító fehérek, ha ilyet használ. Az ajkakat szárazabbn­ak mutatják, és nem tükrözik vissza a fogak fényét sem.

Barna és narancs

A narancsos és barnás árnyalatok­at kerülnie kell, ha azt szeretné, hogy a fogai kiragyogja­nak a mosolyából. Tehát jobb, ha nem korall, tégla, barackos beütésű pirossal, vagy rozsdaszín­ű, bronzos rúzzsal festi ki ajkait.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary