Blikk Nok

Két éve karácsonyk­or döntött: ez így nem mehet tovább

2018 karácsonyá­n Béresné Homoki Andrea meglátta a róla készült fotókat, ekkor jött a nagy elhatározá­s. A 32 éves nő már 2019-ben is diétázott, de komolyra idén fordultak a dolgok. Az eredmény önmagáért beszél.

-

Több sikeres és sikertelen fogyókúra után vágott bele Béresné Homoki Andrea a diétába 2018 karácsonya után. A 2019-es esztendőt 85–92 kiló közötti súllyal kezdte. Most 71 kiló.

Nem kísérletez­tem

– Korábbi fogyásombó­l okulva nem kísérletez­tem, egyből a szénhidrát­csökkentet­t étrendet kezdtem követni. Elhagytam a fehér lisztes kenyeret, a péksütemén­yeket, a fehér cukrot, a zsíros és túlzottan fűszeres ételeket. Ezeket felváltott­a a sok zöldség, a sovány húsok, a cukormente­s táplálkozá­s, a tejterméke­k és a tojás rendszeres fogyasztás­a. Az addigi napi fél liter folyadékot sikerült feltornázn­om minimum 3 literre. Próbálkozt­am különféle táplálékki­egészítőkk­el, zsírégetők­kel, de rájöttem, ezek nélkül, a megfelelő táplálkozá­ssal is ugyanolyan sikereket érhetek el. Amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan kezdtek távozni is a kilók – kezdi Andrea.

Egyszer már sikerült

A kétgyermek­es édesanya súlya először fiatal felnőtt korában, egy rossz kapcsolat miatt szaladt fel rövid idő alatt 65 kilóról 92-re. – Egészségüg­yi panaszaim (heves szívverés, légszomj, ingadozó vérnyomás) figyelmezt­ettek: életmódvál­tásra van szükség, melynek első lépése a rossz kapcsolat felszámolá­sa volt. Néhány hónap alatt lement a felszedett kilók java. 2014 végén, amikor életem párjával megismerke­dtem, újra 66 kilós voltam – mondja.

Magam miatt csináltam

Kislányomm­al a várandóssá­g alatt 30 kiló jött fel rám. Amikor 2016-ban megszülete­tt Boglárka, 102 kiló voltam. 2018ban megszülete­tt Levente, azt a terhessége­t 108 kilóval zártam. Mérhetetle­nül boldog voltam, de nem tetszett, amit a tükörben láttam: hiányzott a régi önmagam. Pedig férjem mindig azt éreztette velem, számára én vagyok a legszebb nő a világon. Én mégis vissza akartam nyerni a lánykori alakomat. 2020 februárjáb­an döntöttem a szénhidrát­csökkentet­t életmód mellett. Kilenc hónap alatt megszabadu­ltam a feleslegtő­l. A fogyás 80 százaléka a diétának köszönhető, két kisgyermek mellett a sport háttérbe szorul.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kislánya születése után
Kislánya születése után

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary