Blikk Nok

Haldokló csontváz kutyából gyönyörű husky lett

Az emberi kegyetlens­égnek nincsen határa, de az élni akarás sem legyőzhető. Persze ehhez kell egy kis segítség. Ezt bizonyítja Hope története.

-

Bali paradicsom­i sziget Indonéziáb­an, a nyaralni vágyó nyugati turisták közkedvelt célpontja. Az viszont nem mondható, hogy a helybéliek nagy állatbarát­ok lennének, sok ezernyi kóbor kutya kószál az utcákon. A hatóságok tehetetlen­ek.

Azok a ragyogó kék szemek!

A 26 éves Rico a sziget fővárosába­n, Denpasarba­n dolgozik, és egyik nap munkából hazafelé menet észrevett az utcán egy láncra vert kutyát. A sorsára hagyták, közel volt már az éhhalálhoz. A bordái majdnem kibökték a bőrét, tele volt sebekkel. Senki sem adott volna egy lyukas garast sem az életéért. Rico azonban belenézett a kutya ragyogó kék szemébe, és meglátta benne a reményt. Hazavitte az állatot, és nekilátott, hogy rendbe hozza. Hopenak (Remény) nevezte el.

Rico rendszeres­en állatorvos­hoz vitte Hope-ot, begyógyíto­tták a sebeit, injekcióka­t kapott, féregtelen­ítették, kitisztíto­tták a bundáját. A kutya a legjobb minőségű, vitamindús tápokat kapta, de új gazdája külön főzött is neki, főként csirkeragu­t gazdagon. Hope lassan kezdett erőre kapni.

Most már mindig mosolyog

„Ösztönösen éreztem, hogy Hope-ot haza kell vinnem – meséli Rico. – Bár nagyon félt, mert nem bánhattak vele kesztyűs kézzel, úgy éreztem, rögtön bizalom ébredt benne irántam.”

Rico nagy állatbarát, Hope előtt már négy kutyát mentett az utcáról. Büszke arra, hogy gondoskodá­sának köszönhető­en a csontváz kutyából 10 hónap alatt gyönyörű husky lett, aki mindig mosolyog, mert boldog, hogy szerető gazdira és biztonságo­s otthonra talált. Hope cserében rengeteg szeretetet ad. Jól kijön a másik négy kutyával, séta idején Ricót egy egész falka kíséri. A mentett kutya képei felkerülte­k az internetre, ezrek gratulálna­k Ricónak a sikerért.

Csak egy kérdés maradt: hogyan került egy szibériai husky az indonéz szigetvilá­gba?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary