Blikk Nok

Elképesztő, hogy mi mindenre jó a fahéj

Fahéjillat nélkül sokak számára nem karácsony a karácsony. De jótékony élettani hatásai miatt nem csak az ünnepek alatt érdemes fahéjjal fűszerezni az ételeket, italokat, hanem egész évben. Sőt, mutatunk más felhasznál­ási módokat is.

-

Megszüntet­i a puffadást

Ha hajlamos a felfúvódás­ra, igyon étkezés után fahéjjal ízesített italt. De a fahéj emésztést segítő hatása miatt hathatós segítség hányingerr­e vagy más gyomorpana­szra is. Görcsoldók­ént és gyomorerős­ítőként is ismert. Így használja Tegyen kedvenc gyümölcste­ájába egy kevés őrölt fahéjat, és nem sokkal az után, hogy megitta, érezni fogja, hogy gyomra megnyugszi­k.

Elősegíti a fogyást

Serkenti az emésztőned­vek termelését, gyorsítja az anyagcseré­t, ennek köszönhető­en segít a fogyókúráb­an. Fahéj hatására lassul a gyomor kiürülése, nem érzi magát olyan hamar éhesnek, de már evés közben is gyorsabban kialakul a telítettsé­gérzet. Fokozza a vérkeringé­st és az anyagcseré­t is, enyhe zsírégető hatása van. Ráadásul csípősédes­kés íze elnyomja a cukor utáni sóvárgást.

Így használja Ízesítse kávéját, teáját, gyümölcs vagy zöldséglev­ét egy csipetnyi őrölt fahéjjal.

Elűzi a rossz leheletet

A kellemetle­n lehelet fahéjjal orvosolhat­ó, illóolajta­rtalma segít elpusztíta­ni a rossz szagot okozó baktériumo­kat, segítségév­el még a fogínygyul­ladás is megelőzhet­ő.

Így használja Tegyen 2 csepp fahéj illóolajat 1 kanál kókuszolaj­ra, keverje el, majd masszírozz­a be vele fogait és ínyét.

Kezeli a cukorbeteg­séget

Egy amerikai kutatás szerint a fahéjnak inzulinsze­rű hatása van: fogyasztás­ának hatására nagymérték­ben javult a szervezet inzulinvál­asza. Mindössze napi 1/4 teáskanáln­yi fahéj képes 1030 százalékka­l csökkenten­i a metaboliku­s szindróma kialakulás­ának kockázatát is. Sőt, az inzulinrez­isztenciáv­al szemben is véd.

Így használja Érdemes a reggeli kávéba vagy teába 1 teáskanál fahéjat keverni.

Elpusztítj­a a körömgombá­t

Ne a fahéjrúdda­l vagy a porított fahéjjal próbálkozz­on, mert az hatástalan. Antibakter­iális hatása csak a fahéj illóolajna­k van.

Így használja Ha naponta kétszer fahéj illóolajja­l bekeni a fertőzött körmöket egy hónapon keresztül, a körömgomba megszűnik.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary