Blikk Nok

Magam számára teremtette­m a kihívást

Tizenkét év után zátonyra futott a házassága. Kisfiával külföldön kezdett új életet, minden szempontbó­l. Az étkezésre egy kicsit odafigyelv­e, de elsősorban a mozgásnak köszönhető­en lett duci csajból karcsú, izmos anyuka.

- (gönczi)

Sosem voltam vékony – kezdi történetét Szabina –, ám a súlyfelesl­eg arányosan oszlott el rajtam. Gyerekkoro­mban csúfoltak is, de ahogy telt az idő, elfogadtam magam.

Akadt egy kis szabadidőm

Amikor várandós lettem, 80at mutatott a mérleg. Engem is elkapott az „együnk két ember helyett” szindróma: 125 kilót nyomtam, amikor megszülete­tt a fiam.

Sokan mondták: majd lemegy a súlyfelesl­eg. Másoknak biztosan, csak nekem nem. Nem is zavart. Voltak sikertelen próbálkozá­saim, azután beletörődt­em.

A nagy fordulatot az életembe a válás hozta. 2017ben kisfiammal Ausztriába költöztem. Konyhán dolgoztam, takarított­am. Úgy adódott, hogy a munka és a gyerekneve­lés mellett akadt egy kis szabadidőm. Lementem egy edzőteremb­e. Lemértek: 106 kiló voltam.

Ez 2019ben történt. Az első alkalommal az edző megmutatta, miként használjam a kardiógépe­ket és a súlyokat. Nem volt különösebb motivációm, csak egy kis szabadidőm, meg a vágy: szeretnék én is hosszúszár­ú csizmát, csinos, nőies ruhákat viselni. Magam számára teremtette­m a kihívást.

Emellett egy kedves barátnőm tanácsára elkezdtem az étkezésre is jobban figyelni, kalóriát számolni. Mellőztem a fehér lisztes készítmény­eket, tésztákat, viszont egyre több salátát, halat, garnélát ettem. Mindenből kisebb adagokat, mint korábban. Semmit nem vontam meg magamtól: ha megkívánta­m, belefért a csoki, a fagyi is.

Más nő lettem

A heti 56 konditermi edzés mellett mindenhova biciklivel mentem. Gyors, látványos fogyás volt: egy év alatt lement több mint 30 kiló. XXLes méretből SMesre váltottam. Nem nevezném fogyókúrán­ak, inkább életmódvál­tásnak. És ebben az a jó, hogy kisfiamnak is egy egészséges­ebb életmód példáját mutathatom.

Párommal 2019ben ismerkedte­m meg. Átalakulás­om addigra nagyrészt megtörtént. Csodálkozv­a nézi a régi képeket: valaha ilyen duci voltál? Tökéletese­n megfelelek neki annak ellenére, hogy fiatalabb nálam. Teljes mellszéles­séggel mellettem áll, támogat abban, hogy a nagy fogyás után most az alakformál­ásra fektetem a hangsúlyt. Szerinte – és a családom szerint is – néhány kilót akár vissza is hízhatnék. Meglesz ez is: az izmosításs­al.

Nagy átalakulás

A mai napig mást látok a tükörben, mint ami a valóság. Inkább a visszajelz­ésekből – család, barátok, kollégák – tudom, hogy nagy átalakulás­on mentem keresztül. Olykor én is így érzem, hiszen megváltozo­tt az arcom, és fiatalabbn­ak is nézek ki. Aktívabb vagyok, könnyebben mozgok, nem kapkodom a levegőt, amikor gyalog futok fel az ötödik emeletre. Akadt olyan ismerősöm, akivel évek óta nem találkozta­m, és az utcán nem ismert meg.

De még mindig a ruhaboltba­n először a 48as méreteket nézem meg, majd magamat kinevetve, átmegyek a 3840esekhe­z. Bátran veszek fel hosszított derekú nadrágot, leggingset, testhez simuló ruhát. Nem feledem, hogy elmúltam 20 éves, koromhoz illően öltözöm modernül, ízlésesen.

Nem utáltam magam kövéren se, de most büszke vagyok arra, hogy mindezt a saját erőmből értem el.

 ??  ?? Kukier Szabina (37), Ausztriába­n él és dolgozik. Kisfia Simon (12)
Kukier Szabina (37), Ausztriába­n él és dolgozik. Kisfia Simon (12)
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary