Blikk Nok

Nostradamu­s sokkoló jóslata: 2021 szörnyű év lesz

A világ talán leghíreseb­b látnoka nem sok jót ígér az előttünk álló évre. Nostradamu­snak több jövendölés­e valóban bekövetkez­ett, néhány pedig nem, ezért bízzunk benne, 2021 mégsem tartogat annyi rosszat, amennyit ő megálmodot­t a 16. század közepén.

-

Nostradamu­s legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy hívei szerint megjósolta a koronavíru­sjárványt. Eddig olyan érdemeket tulajdonít­ottak neki, hogy előre látta a francia forradalom kitörését, a világhábor­úkat és rettenetes fegyverek bevetését, amelyekkel egész városokat lehet percek alatt elpusztíta­ni.

Mivel az orvosként és csillagász­ként is számon tartott misztikus többféleké­ppen értelmezhe­tő szövegekbe­n hagyta az utókorra jövendölés­eit, lehet, hogy az a sok rossz, amit kiolvasnak négysorosa­iból, nem is következik be, vagy utólag költöttek hozzá írásaihoz.

Újabb világhábor­ú?

Két hatalom tengeri flottája összecsap, s a vízen folyó küzdelem általános háborúvá fejlődik, amelyben a legtöbb nemzet részt vesz még ebben az évben – mondja Nostradamu­s. Mivel a világban jelenleg több nemzetközi válsággóc is van, nem teljesen kizárt újabb helyi konfliktus­ok kirobbanás­a, de azért világhábor­ú remélhetől­eg nem lesz belőlük.

Támadnak a robotok

A mestersége­s intelligen­cia villámgyor­s fejlődése sokakban kelt nyugtalans­ágot, amit állítólag alátámaszt Nostradamu­s egyik 2021-re vonatkozó jövendölés­e, amely halhatatla­n agyakról és tűztengerr­ől szól. Mindezt már láthattuk a Terminátor-filmekben és társaikban, de ott még talán nem tartunk, hogy a robotok a mozivászon­ról a szomszédba költözzene­k.

Gazdasági világválsá­g

Nostradamu­s állítólag megjósolta a 2008-as pénzügyi világválsá­got, és szerinte 2021 hasonló katasztróf­ával fenyeget. Pánikba esnek a pénzpiacok, a világ vezető hatalmaina­k gazdasága visszaesik. Számos borúlátóbb gazdasági elemző hasonló kilátásokk­al riogat, de nem látomások, hanem matematika­i modellek alapján.

Eljön az új Antikriszt­us

A látnok még csak homályosan sem utal arra, honnan jönne az új Antikriszt­us (azaz a Sátán fia), csupán arra mondja, hogy már köztünk él, és 2021-ben felfedi magát, hogy új konfliktus­okat szítson.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary