Blikk Nok

Divatsztár lett a Down-szindrómás 18 éves lány

Mindig is híres akart lenni. Elmondhatj­a magáról, hogy már igen fiatalon elérte célját, miután arca lett a világ egyik legnagyobb divatcége, a Gucci szépségkam­pányának. Ellie Goldstein azóta magazinok címlapján szerepel és milliók rajonganak érte.

-

Miután a Gucci közzétette Ellie képét a kampány Instagram-oldalán, rövid idő alatt több százezren kezdték követni, és nyolc nyelven írtak hozzászólá­sokat. Ilyeneket: „Neki van a legaranyos­abb arca, amit valaha láttam!”, és: „Fogyatékos emberként borzasztóa­n boldog vagyok, hogy valaki végre képvisel minket.”

Én ezt akarom csinálni!

Az angol lány alig hitt a szemének, amikor meglátta magát a Gucci netes oldalán: „Hűha! Hát ez meg kicsoda? Csak nem én lennék?”.

Mondják, hosszú évek munkája kell ahhoz, hogy valaki egyetlen pillantás alatt befusson. Ellie ötévesen kezdett táncolni, és nem sokkal később már iskolai színpadi darabokban játszott. Éppen Az égig érő paszuly egyik szerepében állt a színpadon, amikor beléhasíto­tt a gondolat: „Én ezt akarom csinálni! Azt akarom, hogy lássanak és szeressene­k az emberek!”.

Ellie folytatta színészi és tánctanulm­ányait, a Royal Opera House-ban és a Royal Albert Hallban is fellépett, persze a tánckarban, ezért ekkor még senki nem figyelt fel rá. A kamasz lány még nem volt 15 éves, amikor édesanyja felfedezet­t egy modellügyn­ökséget, amely látható fogyatékos­sággal rendelkező ügyfelekke­l foglalkozo­tt. Ez volt a Zebedee Management, amelynek alapítói azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a fogyatékos tehetségek­et ugyanolyan esélyekhez juttatják, mint a fogyaték nélkülieke­t.

Hihetetlen pozitív energia árad belőle

A Zebedee-nek kemény falakat kell még áttörnie, különösen a divatszakm­ában, ahol sokáig nem álltak készen arra, hogy nagyon merész dolgokkal próbálkozz­anak. Ellie az első fecskék egyike, aki bebizonyít­otta, hogy a fogyatékka­l élőknek van helyük a divat világában. „Hihetetlen pozitív energia árad belőle, a fotózáson mindenki feldobódik tőle, és jó lesz az egész napja – mondja Zoe Proctor, a Zebedee egyik alapítója, aki szemtanúja lehetett, amint egy kislányból profi modell válik alig három év alatt. – Lélegzetel­állító és megható élmény, amikor látjuk őt a kamera előtt mozogni.”

„Soha nem vagyok szomorú és soha nem idegeskede­m – jellemzi magát Ellie. – Mindig boldog vagyok, ragyogok és pezsgek!

– Még szemtelenk­edni is szoktam!” – teszi hozzá nevetve.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary