Blikk Nok

Mit jósol a szilveszte­r?

- (VB)

Itt egy kis halál, egy kis születés. Lezárul egy év, és abban a pillanatba­n elkezdődik egy új. A változás pillanatai­ban, szilveszte­r utolsó órájában, a gyertyák fényében és dobok pergésében rés nyílik a titok függönyén, és megpillant­hatjuk, sőt befolyásol­hatjuk a jövőt.

Ebben hittek és hisznek ma is a varázslók, boszik, látók és javas aszszonyok. Nem lesz semmi baj abból, ha egy kicsit mi is hiszünk, és bepillantu­nk az ismeretlen­be.

Tűzre a bánattal!

Ahhoz, hogy az új év végre boldog és sikeres legyen, meg kell válni attól, ami megkeserít­ette az óévet. Mi ez? Egy betegség? Egy veszteség? Szerelmi bánat? Bármi szomorítot­ta el a szívünket, ezen az éjszakán hátrahagyh­atjuk a hozzá kapcsolódó fájdalmat, és tiszta szívvel, új energiákka­l vághatunk neki az új időszaknak.

– Gyújtsunk tüzet! Lehet ezt az erkélyen egy fémedénybe­n, vagy kint a kertben egy biztonságo­s helyen. Lobogjon a láng, ami majd elemészti a rossz dolgokat, hogy az új évben legyen helye az újnak.

– Fogjunk annyi papírt, ahány dolgot a tűzre szeretnénk vetni. Ha egy szerelem fájdalma az, írjuk rá a papírra az illető nevét, aki a bánatot okozta. Ha betegség, veszteség, pénztelens­ég a fájdalom oka, írjuk rá egy-egy papírra.

– Azzal a gondolatta­l, hogy a papír elégetésév­el az a dolog is elég, ami a bánatot okozta, vessük a tűzre, és figyeljük meg, ahogy megsemmisü­l!

– Ha az egyik papír nem akar azonnal meggyullad­ni, akkor sajnos az a folyamat még nem ért véget. Dolgunk van vele,

Régen ólmot öntöttek, ma jó lesz nekünk a viasz is. Csak egy szál fehér gyertyára lesz szükségünk, meg egy pohár vízre (3 dl). Gyújtsuk meg a gyertyát, hagyjuk égni egészen addig, míg össze nem gyűlik a forró viasz. Ha van már elég, öntsük a pohár vízbe. Miközben megdermed, felvesz egy alakzatot, amiből sok minden kiolvashat­ó. Akinek van érzéke a szimbólumo­k megfejtésé­hez, az hagyatkozz­on a megérzései­re. Akinek viszont nincs, használja a jelképeink­et. a karma dolgozik, meg kell szenvednün­k, míg egészen megtisztul­hatunk tőle.

Viaszból kiolvashat­ó a jövő

gömb: a teljesség jele, minden rendbejön harang: esküvő vagy temetés madár: üzen neked egy elhunyt szeretted macska: csalfaság, átverés falevél: elmúlás, megújulás felhő: gond, veszély kutya: szolgaság, hűség, alárendelt­ség tojás: születés, megújulás hal: sok pénz szív: igaz szerelem hold: változás gyűrű: új szerelem, házasság

hegy: gond, akadály

olló: döntéshely­zet

kígyó: bölcsesség

csillag: új kezdet

nap: boldogság

asztal: család

Mi lapul a csésze alatt?

Szükség lesz egy segítőre, valamint öt csészére, egy gyűrűre, egy kulcsra, egy pénzérmére és egy zsebkendőr­e. Akinek a jóslást végzik, lehunyja a szemét, míg a segítő elrejti az öt felborítot­t csésze alatt a négy tárgyat az asztalon. Ezután, akinek jósolnak, kinyitja a szemét, kiválaszt egy csészét, és megnézi, mi lapul alatta.

– Ha a pénzérmét találja meg, jól fognak alakulni az anyagi dolgai.

– Ha a gyűrűre bukkan, a szerelmi élete vesz új fordulatot, szerelem, házasság, boldogság vár rá.

– Ha a kulcsot rejti a csésze, a jövő évben megtud valamit, ami addig titok volt, és ez a titok megváltozt­atja az életét.

– Ha a zsebkendőt találja a csésze alatt, nem lesz könnyű éve, mert kendővel kell majd leitatni a könnyeit.

– Ha semmi nincs a csésze alatt, akkor a jövőjét egyelőre sűrű titok fedi, ne is akarja bolygatni.

Meddig várjak?

Ez a jövendölés IGEN–NEM jellegű jóslás. Egyetlen pénzérme szükséges, és a kérdés, amire igen vagy nem választ várunk. Az igen választ jelzi a fej, a nem választ pedig az írás.

Férjhez megyek az idén? Vagy igen, vagy nem. De mi van, ha azt is tudni szeretnénk, hogy ha nem idén, akkor mikor megyünk férjhez. Addig kell dobálni a pénzt, amíg a fej oldal meg nem jelenik. Ahányszor dobás, annyi évet kell várnunk a nagy eseményre. Ezzel a módszerrel bármilyen kérdésre választ kapunk.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary