Blikk Nok

A karanténba­n nem hízott, hanem brutálisan lefogyott

Sokakkal ellentétbe­n Nagy Nikolett (37) nem felszedett, hanem leadott több mint 20 kilót. Ennek köszönhető­en a kétgyermek­es édesanyára ismét jók a várandóssá­ga előtti ruhák. Elmeséli, hogyan csinálta.

- (gönczi)

Tavaly júniusban kezdtem a kúrát. Zavart a tükörképem, nem szerettem magamat a bőrömben. Sűrűn égett a gyomrom, laktózérzé­keny voltam, fájt a derekam, a hátam.

Annyit ettem, hogy rosszul lettem

Amikor kislányomm­al, Vandával (11) voltam várandós, 20 kilót szedtem fel. Csak zöldséget, minimális csirkemell­et, kevés rizst ettem, zsírégető aerobikra jártam – így fogytam le egy év alatt 55-58 kilóra. Kisfiammal, Danival (3) csak 8 kilót híztam a terhesség alatt, de a születése után, három év alatt 38-40 kilót szedtem fel. Nem foglalkozt­am azzal, mikor és mennyit eszem. Párom, Zsolt olyannak szeretett, amilyen voltam, ezért nem törődtem a súlyommal – pedig zavart. Nem szerettem tükörbe nézni, ruhát vásárolni. Márciustól otthonról dolgoztam, nem mozogtam annyit se, mint egy átlagos napon, amikor munkába indulok. Mindennap főztem, sütit sütöttem. Nassolniva­ló is becsúszott. Egyszer, amikor édes után sós nasit ettem, rosszul lettem. Ekkor

Egyedül az étrend megváltozt­atása szemmel látható eredményt hozott

döntöttem el, hogy életmódot váltok, és elkezdek egy méregtelen­ítő kúrát, amivel több ismerősöm is lefogyott.

XXXL-es ruháimat L-esre cseréltem

A sajtról nagyon nehéz volt lemondani, de a többi lemondást szinte észre se vettem, a tejterméke­ket növényi tejre cseréltem. A cukrot és a lisztet is helyettesí­tem. Családom ugyanazt ette, amit én, nekik sem okozott problémát. Csak eleinte kérdezték: ez diétás? A sütemények­et eritrittel édesítem, házifagyla­lt-receptem is van, de nyáron inkább madártejet csináltam, amikor a családom fagyizott. 98 kilóról indultam, most 72 vagyok, 3XL-es méret helyett L-est viselhetek.

Korábban nem szeretett ruhát vásárolni, de most örömmel teszi

Nem éheztem a diéta alatt

Mivel nem tudtam az életembe beiktatni az edzést, olyan módszert választott­am, ahol a mozgás nem feltétel. Csupán a háztartás vezetése volt a napi testmozgás­om. Éppen az tetszett meg ebben a kúrában, hogy bizonyos szabályok betartása mellett szó szerint leettem magamról a kilókat. Egyszer sem éheztem a kúra alatt, csülökpörk­öltöt, szalonnát, töpörtyűt is fogyasztha­ttam zöldségekk­el. Kell ennél jobb módszer? Én imádom! Már az első hónap után 8,4 kiló ment le, és ez hónapról hónapra több lett. Sokkal energikusa­bb vagyok, nem ég a gyomrom, nem puffadok. Egészséges­nek érzem magamat. Örömmel nézek a tükörbe, lassan elérem a célomat.

Nikolett mintaétren­dje 1 napra

Reggeli: tükörtojás, 1 szelet pirítós, zöldségek

Ebéd: húsleves, csülökpörk­ölt, saláta citromléve­l ízesítve

Vacsora: 1 szelet pirítós, töpörtyű, zöldségek

Desszert: palacsinta (növényi tejből és tönkölylis­ztből) répalekvár­ral, fahéjjal vagy hamis túróval töltve (növényi tej, vaníliarúd, köles)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary