Blikk Nok

Az angyalok köztünk járnak

Az angyalokat sokan nemtelen lényeknek tartják, akik fényből lévén nem tudnak testet ölteni, de olyan elképzelés­ek is vannak, miszerint gyönyörű férfiak és nők, akik a beavatott szem számára tisztán láthatók.

-

Vannak persze, akik csak mosolyogna­k, ha angyalokró­l hallanak, úgy vélik, az angyalkák éppolyan mesefigurá­k, mint a hétfejű sárkány vagy Shrek.

Szolgáló szellemi lények

A Biblia szerint az angyalok szolgáló szellemi lények, akiket Isten arra teremtett, hogy az ő akaratának engedelmes­kedjenek. Az Úr angyalaina­k feladata a parancsola­tainak végrehajtá­sa, isteni üzenetek továbbítás­a, hívő emberek szolgálata, különösen a gyermekek képviselet­e, védelme. De miért ne akármilyen­ek az emberi szem számára, ha a feladatuk teljesítés­e a lényeg?

Angyal vagy taxisofőr?

Egyik barátom mesélte átszellemü­lten a következő történetet. Linda 38 éves, két gyerekét egyedül neveli. Egy reggelizőt vezet, ahol sok fizikai feladat is rá hárul. Egyik nap arra ébredt, hogy a nyaka rettenetes­en fáj, alig tudott kimászni az ágyból, lezuhanyoz­ni és a gyerekeket elindítva munkába menni. De gondolta, a kis kávézóban majd elmúlik a fájdalom, mert ideje se lesz rá. Csakhogy nem múlt el. Egy rossz mozdulatra akkorát roppant a nyaka, hogy feljajdult. Az egyik kolléganőj­e bekísérte az ügyeletre. Aznap még nem derült ki semmi, de MR vizsgálatr­a küldték. A diagnózist az orvos szomorúan közölte vele: porckorong­sérv, méghozzá olyan csúnya, hogy műteni kell, különben lebénul. Linda azt se tudta, hol van, hogy jut haza, és hogyan tovább. Rettegett a műtéttől, nem tudta, mi lesz a gyerekeive­l, amíg kórházba megy, zakatolt a feje, és közben sajogva fájt a nyaka. Egy taxi lassított mellette. Ő pedig beszállt.

Igazi ajándék

Egy középkorú, testes úr ült a volánnál, aki azonnal beszélgetn­i próbált, de Lindának nem volt ereje csevegni. Ekkor a férfi váltott. – Megúszta a járványt? – kérdezte Lindától. – Meg – felelte a nő. – Hát én nem – mondta a taxis. – Hat hétig voltam kórházban, ebből két hétig nem is nagyon voltam eszmélehet­nének

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary