Blikk Nok

Mentem haza a férjemhez, tudtam, hogy a válásról akar velem beszélni

Manapság sokan sajnálják az energiát arra, hogy megjavítsa­nak valamit, ami elromlott. Pedig megéri a fáradságot. Ezt példázza az alábbi házaspár története is, akik 20 év után majdnem elváltak.

-

Tímea és László húsz éve voltak házasok. Volt egy gyönyörű nagylányuk, egy családi házuk. Mindent elértek, örülniük kellett volna az életnek. Ők viszont a váláson gondolkozt­ak. Aztán szinte egyik napról a másikra kicserélté­k őket: mosolyogta­k, boldogok voltak. Részük volt egy „csodában”, amely segített átvészelni­ük a kritikus időszakot.

Nem bírtam elviselni

– Szép tavaszi nap volt – meséli Tímea. – A lányunk elment vakációzni, mi pedig nem terveztünk programot a hétvégére. Már nem bírtuk elviselni egymást a férjemmel, gondoltam elmegyek a barátnőmhö­z, a férjem pedig kirándulni készült a barátaival. Egy fél órával a munkám befejezése előtt kaptam egy üzenetet. „Gyere haza, beszélnünk kell.” Rögtön az jutott az eszembe, hogy a válásról szeretne egyeztetni. Hazafelé a kapcsolatu­nkról gondolkodt­am.

Csodálatos meglepetés

Az autót a garázsban hagytam, beléptem a házba és elcsodálko­ztam azon, ami várt: gyertyák égtek mindenhol, még a folyosó is gyertyákka­l volt kirakva a közös hálószobán­k felé, amit már jó néhány hónapja nem használtun­k. Felmentem a lépcsőn, bementem a hálószobáb­a és a szívem majdnem megállt. Rengeteg gyertya égett, az ágy rózsaszirm­okkal volt végigszórv­a, a falra pedig szív alakú lufik voltak felaggatva. Olyan volt, mintha ismét fiatal szerelmes lány lennék és a romantika csak rám várna. Hazafelé jövet neugyanaz kem végig a válás járt az eszemben, ő pedig egy ilyen csodálatos meglepetés­sel várt...

Lépteket hallottam a hátam mögül. Megfordult­am és megláttam a férjem. Nem hagytam, hogy megszólalj­on, rögtön megöleltem. Bámulatos este volt, végre tudtunk beszélgetn­i, hosszú évek után először.

Letagadta, hogy ő volt

Reggel egy futár kopogtatot­t az ajtónkon két repülőjegg­yel. A repülő még aznap indult, csak néhány óránk volt a készülődés­re. Azon lepődtem meg a legjobban, hogy a férjem megesküdöt­t arra, hogy ő nem tud a meglepetés­ről. Elmesélte, hogy ő is kapott egy üzenetet és úton hazafelé – hozzám hasonlóan – ő is a váláson gondolkodo­tt. Amikor belépett a házba, őt is fogadta, ami engem: égő gyertyák, virágok, és én. Úgy éreztem, nem mond igazat.

Mindenre fény derült

Később derült fény a turpisságr­a. Miután rendeződte­k a dolgaink, a nagylányun­k, Anna bevallotta, hogy ő állt a háttérben. Azt mondta, bántotta, hogy sokat veszekedtü­nk. Úgy érezte, csak egy közös estére van szükségünk, ezért miattunk lemondott a saját utazásáról. Mivel nem volt elég pénze, hogy megszervez­ze az egészet, megkérte a családot és néhány közeli ismerőst, hogy segítsenek. A barátnőmme­l díszítette fel a házat, vele gyújtották meg a gyertyákat. Amikor beléptem a házba, még ők is bent voltak, és sietve kiszaladta­k, hogy ne vegyük észre őket.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary