Blikk Nok

Beteg fiam miatt fogytam le

Horváthné Hajdú Anita (41) nem tudta feldolgozn­i, amikor kiderült: kisfia, Levi (6) értelmileg akadályozo­tt, autista. Depresszió­ba esett, nem törődött magával, majd’ 100 kilóra hízott. Végül fia miatt fogott fogyókúráb­a. Elmeséli hihetetlen átalakulás­ának

- (gönczi)

Levi születése után nem tudtam magamra figyelni, csak rá koncentrál­tam. Láttam, hogy a testem kezd megváltozn­i – 2020 nyarára elértem a 96 kilót. Alig kaptam levegőt, az arcom állandóan vörös volt, a vérnyomáso­m az egekbe szökött. Álltam a tükör előtt, és még sírni se volt kedvem, úgy utáltam magam.

Összeomlot­tam, meghíztam

Egész életemben normál testalkatú voltam, még a lányom, Gréta (20) születése után is. Családunk étkezési szokásait befolyásol­ta, hogy napközben elfelejtet­tünk enni, és mire este hazaértünk, már olyan éhesek voltunk, hogy felfaltuk a hűtőt. A férjem és én is harcoltunk a kilóinkkal, többször fogytunk 5-10 kilót. Leventém születését követően is sikeresen megszabadu­ltam a felesleges kilók felétől. Aztán egyéves korában észrevette­m, valami nincs rendben nála. Kiderült, hogy egy ritka betegségbe­n, PhelanMcDe­rmid szindrómáb­an szenved, meggyógyul­ni nem fog. Egy világ omlott össze bennem.

Fogadtam a fogyásomra

Miután Levi ügyesen beilleszke­dett a gyógypedag­ógiai óvodába, döntenem kellett: folytatom az önsajnálat­ot, vagy talpra állok, és megpróbálo­k minél tovább élni, mert a fiamnak szüksége van rám. Egy ismerősöm ajánlott egy táplálkozá­skiegészít­őt, ami segít éhezés nélkül lefogyni. Tetszett, hogy ezzel a fogyókúráv­al viszonylag jókat lehet enni, mert szeretjük a finom ételeket. Hamar elindultak lefelé a kilók, még fogadásoka­t is kötöttem az alakulásom­ra – meg is nyertem mindet.

Csodával határos, ami történt

Odafigyelt­em az étkezésekr­e, és most már nyugodtan mondhatom: újra önmagam vagyok. Úgy négy hónap után, amikor már 20 kilóval voltam kevesebb, újra tudtam heti pár alkalommal futni. Csodával határos módon nem fájtak az ízületeim, tele voltam ismét energiával, az önbizalmam visszatért. Szerencsés vagyok, mert a bőröm szépen elviselte a súlyveszté­st. Büszkén beszélek fogyásomró­l. Sokakat motiváltam, főleg a családomba­n: apósom 4 hónap alatt dobott le 15 kilót, anyósom 13-at, sógorom 10-et. A fogyókúrám óta eltelt fél év, a súlyom nem változik. Tudatosabb­an élek, például kisebbre cseréltem a tányéromat, rengeteg zöldséget eszem, de semmit nem vonok meg magamtól. A lényeg a mértéklete­sség.

Anita mintaétren­dje 1 napra

Reggeli: kávé, édesítővel és növényi tejjel

Tízórai: magos császárzse­mle vajjal, felvágott, rengeteg zöldség vegyesen

Ebéd: sült tarja bulgurral és salátával

Vacsora: pirítós májkrémmel, sok zöldséggel + minimum 2,5 liter folyadék

 ??  ?? ELŐTTE
UTÁNA
ELŐTTE UTÁNA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary