Blikk Nok

Miből tudható, ha egy férfi alkalmatla­n az őszinte szerelemre?

Aki nincs tisztában azzal, hogy kicsoda, nem képes másokat szeretni. 7 jel, amely alapján ez megállapít­ható.

-

Sokan tudják is magukról, hogy valami baj van velük az érzelmek terén, ilyenkor a rossz gyerekkorr­a meg a sok csalódásra szokás hivatkozni, de olyan is akad, aki csak vállat von: ilyen vagyok, és kész. Tulajdonké­ppen mindhárom érvelés megállhat a lábán, az viszont nem, ha valaki beletörődi­k a helyzetbe, és nem hajlandó dolgozni magán. Mindeneset­re lássuk, miről ismerszik meg az érzelmileg kiforratla­n férfi.

1

Másokat hibáztat

A problémákn­ak szerinte mindig más az oka, és nem tekint magába, hogy megvizsgál­ja, ő mivel járult hozzá a baj keletkezés­éhez. Szűk látókörű, csak az érdekli, hogyan mászhat ki a csávából a lehető legkisebb veszteségg­el. Soha semmiért nem vállal felelősség­et.

2 Kifogásoka­t keres

Valahánysz­or bonyodalom támad, megpróbálj­a félrevinni a dolgot, ahelyett, hogy megkeresné a bajok gyökerét és megoldást keresne. „Én egyébként nem ilyen vagyok; bocs, de be voltam rúgva; látod, ez lesz, ha felbosszan­tasz” – ilyen elterelő kifogások sorakozhat­nak. Ez arra utal, hogy nincs éntudata, amiből az következik, hogy a másikat sem tudja elfogadni összetett, gondolkodó lényként.

3 Könnyen feladja

Ha rájön, hogy valamiből nem tud hasznot húzni vagy valamit nem tud azonnal elérni, már nem is érdekli. Ugyanez vonatkozik a párkapcsol­atára is, szakít, amikor úgy látja, erőfeszíté­st kellene tennie az együttmara­dásért.

4 Nem akar fejlődni

A fentiekből következik, az ilyen ember nem akar érettebb és össztetteb­b személyisé­ggé válni. Ha valakinek nem tetszik, hogy ő olyan amilyen, inkább le is út, fel is, mintsem nekiálljon fejleszten­i magát.

5 Nem kommunikál, bezárkózik

A szeretetké­ptelen ember nincs tisztában az érzelmeive­l,

vagy ambivalens módon viszonyul hozzájuk, ezért nem ég benne a vágy, hogy saját magáról vagy a párjáról bármi érdemleges­et mondjon. Így nem lehet bonyolult összefüggé­seket találni és megérteni, mi zajlik le két ember között, illetve általában a világban. Inkább visszahúzó­dik a gubójába, onnan pislog kifelé, kavarognak benne a tisztázatl­an indulatok, és a végén robban. Erről persze a másik tehet.

6 Boldogtala­n

Aki képtelen a szeretetre, önmagát sem tudja szeretni. Emiatt boldogtala­n, de nem néz szembe azzal, hogy benne van a hiba, mert nem ismeri önmagát.

7 Rugalmatla­n gondolkodá­sú

Megmereved­ett mintákat követ, képtelen alkalmazko­dni, ezért nem találja a helyét egy kapcsolatb­an. Azt várja el, hogy a másik mindenben hozzá idomuljon, és ha nem talál teljesen alávethető partnert, minden kapcsolata kudarcra van ítélve.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary