Blikk Nok

Csodás nagymama lehetett volna

A minap lett volna 73 éves azt utóbbi évtizedek egyik legtehetsé­gesebb énekesnője, aki 55 évesen ment el. Fia, Szirtes Krisztián szerint csodás nagymama lett volna, de unokáival, Lucával és Danival sajnos már nem találkozha­tott.

-

Az énekesnő gyomorvérz­ésben hunyt el, fia talált rá lakásának konyhájába­n. Cserháti Zsuzsa cukor- és pajzsmirig­ybeteg volt, azonban semmi sem jelezte előre, hogy veszélyben van az élete, mindenki megdöbbent a rossz hír hallatán.

Maximalist­a volt

Krisztiánt autószerel­ő édesapja nevelte, aki mindent megtett azért, hogy a fiának boldog élete legyen, és az énekesnő sikeres karriert futhasson be.

– Igaz szerelem volt az övék – emlékezett vissza Krisztián a Blikknek. – Édesapám a legnagyobb támogatója volt. Ő nevelt, hogy anyu dolgozhass­on. Amikor egyetlen hangos szó nélkül elváltak, én csak négyéves voltam, apunak ítélt a bíróság. Amolyan ritka vasárnapi anyukám volt csak, nem ismertük egymást igazán, hiszen sokat volt külföldön is. Az énekesnő sokat szorongott, és maximalist­a lévén ritkán volt magával elégedett. Életében nagy törést jelentett, hogy a rendszer egyetlen lemezkiadó­jának nagy hatalmú vezetője elgáncsolt­a, amiben Krisztián szerint személyes bosszú vezette.

– Ettől a vele született szorongása depresszió­vá fajult – emlékezik vissza a férfi. – Testileg, lelkileg egyre betegebb lett és anyagilag is nehéz helyzetbe került. Ebben az időszakban bőven voltak kenyérgond­jaink, amit ő tragikusab­ban élt meg, mint én gyerekként. Számomra ennél nehezebb volt, amikor a depresszió elhatalmas­odott rajta. Az utolsó lemeze, a Hamu és gyémánt hatalmas sikert aratott, újra felfedezté­k, tizenöteze­r ember ünnepelte a koncertjén, de már ez sem segített rajta.

A gyerekek is zenélnek

Szomorú, hogy az énekesnő nem találkozha­tott unokáival. – Csodás nagymamája lehetett volna a gyerekeink­nek – mondja Krisztián. – Luca zongorázik, ha van kedve, folytatja, de nem erőltetjük. Minket csupán egyetlen szempont érdekel: nyugodt, boldog gyerekkort szeretnénk nekik. Dani fiam is zenél, de inkább azért, mert a műveltség része.

 ??  ?? A színpadon, imádott közönsége előtt valósággal ragyogott
A színpadon, imádott közönsége előtt valósággal ragyogott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary