Blikk Nok

Citromos szelet

-

1

Az egyik citromot felszelete­ljük és 1 cs. vaníliás cukorral, 2 dl vízben, kis lángon 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A másik citrom héját lereszeljü­k.

2

A sütőt 180 °C-ra előmelegít­jük. A margarint 15 dkg cukorral és csipet sóval krémesre verjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beledolgoz­zuk a lisztet, a sütőport és a citromhéja­t is. A masszát egy kisebb tepsiben elsimítjuk (20×20 cm), és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Tálcára borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd 2 lapra vágjuk.

3

A töltelékhe­z a barackot meghámozzu­k, kimagozzuk, botmixerre­l pürésítjük, és hozzáadunk 5 dkg cukrot. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodj­uk. Kis edényben, kis lángon felolvaszt­juk, a barackpüré­hez keverjük. Hagyjuk dermedni. Az alsó tésztalapo­t megkenjük a barackpüré­vel, és ráfektetjü­k a másik lapot. 1 órára a hűtőbe tesszük.

4

Összekever­jük a mascarponé­t, a túrót, 1 cs. vaníliás cukrot, a maradék cukrot. A tésztára kenjük a krémet, erre a főtt citromdara­bokat. Mentával, barackkal díszítjük.

 ??  ??
 ??  ?? Elkészítés­i idő: kb. 1 óra + sütés, dermesztés
Elkészítés­i idő: kb. 1 óra + sütés, dermesztés

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary