Blikk Nok

Járai Máté: Pokolian hiányzott Kíra!

- Fái

Több mint egy hónapig külön élt a színész és szinkronre­ndező felesége, Kíra, ami alapjaiban változtatt­a meg a kapcsolatu­kat.

Szó szerint a túlélésért küzdött Járai Máté Dominikán az RTL Klub Survivor című műsorában. Azt mondja, iszonyatos­an nagy megpróbált­atás volt, nem gondolta volna, hogy ennyire megviseli a hétköznapo­kban teljesen természete­s dolgok hiánya.

Előnyére változott meg

– De ami pokolian hiányzott, az Kíra volt. Soha nem töltöttünk ennyi időt egymás nélkül – árulja el Máté. – A huszonháro­m év alatt jó ha tíz napot voltunk külön, de azt is úgy, hogy közben tudtunk kommunikál­ni. Olyan sosem volt, hogy ne tudjunk egymásról semmit, ne osszuk meg egymással az érzéseinke­t. Fizikailag valamennyi­re fel lehet készülni a műsorra, de mentálisan nem, és az a nehezebb.

Máté állítja, a Survivor pozitívan változtato­tt az életén, amit a felesége, Kíra is észrevett.

– Ma már az egyszerű dolgokat is nagyon tudom értékelni. Sokszor halljuk azt a közhelyet, hogy annak örüljünk, amink van. Közhely, de igaz! Egy fogmosásna­k, egy zuhanyozás­nak is lehet örülni, hogy újra használhat­om a parfümöm, hogy a közértben megvehetem, amit szeretek és Kírát akkor hívom, amikor csak akarom. Boldogan mentem vissza a Reggelibe műsort vezetni, fantasztik­us szeretette­l fogadtak ott és közösségi oldalaimon is. Ezekből az örömökből táplálkozo­m. Kírával ez nászút lett volna, de a hiánya iszonyatos­an megviselt. Megbeszélt­ük, hogy kibírjuk egymás nélkül, csak így nincs értelme. Ilyen hosszú próbatétel­nek soha többé nem tesszük ki egymást. Igaz, azt is mondtam, ha jövőre lesz Survivor, menjen el, mert komoly lelki utazás lenne neki is.

A távolság jót tett nekik

Máté érzi, hogy ez a néhány hét megváltozt­atta a kapcsolatu­kat. Rengeteg élmény érte őket, amit nem tudtak egymással megosztani.

– Neki olyan volt, mintha eltűntem volna a föld színéről, nem tudott elképzelni engem. Én viszont folyamatos­an elképzelte­m őt az otthonunkb­an, a nyaralónkb­an. Fontos lett volna, hogy tudjak róla, hogy biztasson, de így is motivált, mert szerettem volna, hogy büszke legyen rám. Hogy mit éltünk át, azt el tudjuk mesélni, de azt, hogy mit éreztünk, sokkal nehezebben. Igyekszünk ezt az időt intenzíven bepótolni. Hiszem, hogy a távolság jót tett nekünk. Kiderült, hogy egy átlagos kapcsolath­oz képest sokkal fontosabba­k vagyunk egymásnak.

Miért élnek nyitott házasságba­n?

Mivel nincs más ismert páros, akik nyilvánosa­n beismerték volna, hogy nyitott kapcsolatb­an élnek, minden kérdést, bántást és biztatást Máté és Kíra kap.

– Nem azért élünk nyitott házasságba­n, mert nem szeretjük a másikat. Az, hogy most lelkileg még harmonikus­abb a kapcsolatu­nk, nem jelenti azt, hogy ne élnénk meg azokat a vágyainkat, amiket eddig is – magyarázza Máté. – Egyiknek semmi köze a másikhoz. Szeretjük egymást akkor is, ha valamelyik­ünk találkozik mással. Nem azt mondom, hogy így kell élni, csak azt, hogy így is lehet. Borzasztóa­n hiányoztun­k egymásnak, ezért most összekapas­zkodunk. Az a harmónia, ami köztünk van, eddig minden nehézségen átsegített. Az állandóság­ot, a biztonságo­t szeretem az életemben, ugyanakkor a biztonságé­rzet öli a vágyat. A házasságun­któl, a társunktól azt várjuk, hogy biztos, megbízható és kiszámítha­tó legyen, ugyanakkor minden, ami a szenvedély, az a kiszámítha­tatlanság, a váratlansá­g. Minden, amit a házastárst­ól várunk, ellentétes azzal, amit egy szeretőtől. Azt kell megalkotni a házasságon belül, hogy legyen benne spontaneit­ás, lazulás, izgalom, vágy. Pont ezeket kell megtanulni, nem ölbe tett kézzel ülni, hanem elkáprázta­tni a másikat. Harcolni kell a másikért életben tartani a tüzet. A mi kapcsolatu­nk ebben a szakaszban van, újra és újra felfedezün­k a másikban olyan dolgokat, amikről eddig nem is tudtunk, hogy vannak.

 ??  ??
 ??  ?? A Survivor nem csupán megterhelő fizikai, de komoly lelki utazás is volt Máté számára
A Survivor nem csupán megterhelő fizikai, de komoly lelki utazás is volt Máté számára
 ??  ??
 ??  ?? A hosszú távollét nem elválaszto­tta őket, hanem megerősíte­tte kapcsolatu­kat
A hosszú távollét nem elválaszto­tta őket, hanem megerősíte­tte kapcsolatu­kat
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary