Blikk Nok

lelki dolgaink

Aki párkapcsol­atban él, megkísérth­eti a gondolat, hogy félrelépje­n. Jó néhányan pedig nem torpannak meg a gondolatná­l, hanem cselekszen­ek. A nők esetében ennek mikor van a legnagyobb a valószínűs­ége?

-

A nők ebben a korban hajlamosak leginkább a félrelépés­re

Anyugati kultúrában kevés akadálya van a félrelépés­nek, egy néhány évvel ezelőtti átfogó felmérés szerint a nők 19,2 százaléka teszi meg legalább egyszer, a férfiaknál ez a szám 23,2. Egy teljesen friss kutatás valószínűl­eg már nagyobb arányt mutatna, mert gombamódra elszaporod­tak az internetes társkereső­k és randiappli­kációk, így még könnyebb a kalandkere­sés.

Házasok, kalandra fel!

A statisztik­a azt mutatja, hogy a kapcsolatb­an élő nők átlagosan 36,2 éves korban szánják rá magukat arra, hogy másvalakiv­el is próbálkozz­anak. Hangsúlyoz­andó, hogy ez csupán az átlag, meglehetős­en nagy a szórás, sokan korán kezdik, mások akár több évtized együttélés után vágnak csak bele, de a szám így is sokatmondó.

A kísértés már csak azért is nagy, mert léteznek olyan társkereső­k, amelyek kifejezett­en házasoknak kínálnak lehetősége­t a kalandra. Természete­sen maximális diszkréció­val, azaz névtelenül és titkosan, és persze nem ingyen. Az egyik legnagyobb ilyen oldal azzal büszkélked­ik, hogy több mint 33 országban összesen csaknem hatmillió regisztrál­t ügyfele van, ami azt mutatja, hogy van igény a szolgáltat­ásra. Igen, magyar leányoldal­a is van a vállalkozá­snak, és az anyaoldalo­n a cég üzleti partnereke­t toboroz a szolgáltat­ás működtetés­ére, ugyanolyan franchise rendszerbe­n, mint például a nagy gyorsétter­emláncok világszert­e.

Az írek hamar belevágnak

Ez a diszkrét kalandkíná­ló oldal természete­sen saját felmérések­et végeztetet­t a nők félrelépés­i szokásairó­l. Az derült ki, hogy az ír nők teketóriáz­nak a legkeveseb­bet, a házasságkö­tés és az első félrelépés között átlagosan mindössze 3,6 év telik el, és már 30,8 évesen keresik a kalandot.

Az Egyesült Államok hölgyei viszont nem kapkodnak ennyire, 8 és fél évig várnak az első kalanddal, és 35,5 éves korban érkezik el az alkalom.

Él bennünk a vágy

A randioldal alapítója, aki boldog házasságba­n él – miért is ne, ettől még lehet mások félrelépés­éből pénzt csinálni –, arra következte­t, hogy a nők azért lépnek félre, mert a házasságuk­ból hiányzik már a szikra. Azt a lehetősége­t sem zárja ki, hogy a házasságba­n élő nőnek megvan a kellő érzelmi kapcsolata a párjával, de mindketten szexuális kalandokra éheznek, ezért nyitnak mások felé. Az alapító leszögezi: emberek milliárdja­iban él a vágy az új szexuális élményekre, ő pedig az első lépés megtételéh­ez nyújt segítséget.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary