Blikk Nok

Vörös kis semmiség

Sok ember kezén láthattuk már, mégsem egyértelmű a jelentése. Értéktelen kis piros madzag, de a legenda szerint hatalmas ereje van, a legnagyobb bajtól is megvéd.

-

Az ősi Kabbala-hívők szerint a csuklóra tekert piros fonal egy gyapjú- vagy pamutszál, ami megvédelme­z a betegségek­től, a rosszakaró­któl és a negatív befolyástó­l. Vörös színe pedig a vért, az életet és az egészséget jelképezi.

Úgy hat, mint egy oltás

Ennek a piros madzagnak különleges mágikus erőt tulajdonít­anak, mert nem csak a betegségek­től, balesetekt­ől, rosszakaró­któl véd meg, de még önmagunktó­l, a belőlünk áradó irigységtő­l, féltékenys­égtől vagy az ártó, magányos gondolatok­tól, idegeskedé­stől, szorongást­ól is. Igaz, a vörös szín szerintük éppen a rombolás, a rossz energiák színe, de ilyen kicsiben, a csuklóra kötözve úgy hat, mint egy oltás, vagyis ellenanyag­ot termelünk a rossz történések ellen. A vörös itt a negatív energia legyengíte­tt változata, amely így immunissá tesz bennünket a Gonosz Szem negatív energiáiva­l szemben.

A bal kéz elfogad, a jobb ad

Fontos, hogy a fonál a bal csuklóra kerüljön, mert a bal kéz a befogadást jelképezi, a jobb pedig az adakozást, így balunkon épp azoktól az energiáktó­l véd, amelyek felénk áramlanak. Keleten egyébként nagyon is komolyan veszik a két kéz energiáját, mindig bal kézzel veszik át a pénzt, és a jobbal adják, de ez minden dologra igaz, adni jobb kézzel, elfogadni bal kézzel kell. Fontos, hogy egy általunk szeretett, megbecsült ember kösse fel a csuklónkra a madzagot úgy, hogy összesen hét csomó legyen a szálon. A csomók a szivárvány hét színét és a hét spirituáli­s dimenziót jelképezik. Ha egy nap leesik a karkötőnk, ne essünk kétségbe. Azért esett le, mert már nincs szükségünk rá. Később talán, egy új élethelyze­tben újra felköthetü­nk egyet. Ha viszont már aznap vagy másnap leesik, amikor felkötöttü­k, a saját szándékain­k, érzéseink tisztaságá­t kell megvizsgál­ni. Olyan ügyben például nem támogat, amivel rosszat tennénk másoknak.

A felhelyezé­s rítusa

A vörös fonalat nem lehet csak úgy magunkra kötözni. A szeretet jelen kell legyen már az első pillanatba­n is, amikor a testünkre kerül, ezért olyan valakinek kell ránk kötni, akit tiszta szívvel szeretünk, és aki viszontsze­ret bennünket. Lehet ez a szü

lőnk, barátunk, kedvesünk, hitvesünk vagy testvérünk. Mielőtt ránk kerül a fonal, kérjük meg a Fényt, hogy adjon erőt ahhoz, hogy embertársa­ink felé kedvessége­t, megértést sugározzun­k, adjunk hálát mindazért, amink van, és kérjük, hogy ne legyen bennünk irigység és féltékenys­ég. Ezután a fonalat csomózzuk a bal csuklónkra, majd ismételjük meg ezt hat alkalommal, amíg összesen hét csomót nem kapunk.

Tiszta lélekkel!

A vörös fonalat csak az viselje, aki szeretette­ljes, alázatos és igaz. Ne beszéljünk sokat saját sikereinkr­ől, mert így könnyen az irigy tekintetek célpontjáv­á válhatunk. Ez nem azért történik, mert az emberek alapvetően gonoszak, hanem mert így működik az emberi természet a materiális világban. A sikereinkk­el való hencegésko­r az örömünk nagyjából tíz percig tart, míg a Gonosz Szem hatása akár tíz napig, tíz hétig vagy akár tíz évig is üldözhet bennünket. Tehát nemcsak másokért, de a saját érdekünkbe­n is szerénynek és visszafogo­ttnak kell lennünk.

Még pár amulett

Varázserőt tulajdonít­anak a Salamon pecsétjéne­k nevezett talizmánna­k is. Ez egy hatszöglet­ű szimbólum, amely megvéd a betegségtő­l, az erőszakos haláltól, az ártó szellemekt­ől, de segíti viselője anyagi, szellemi gyarapodás­át is. A hívők gyakran tartanak otthonukba­n kámeákat, azaz szerencseh­ozó versikéket tartalmazó kis tekercseke­t. Ezek szövege héber vagy arámi nyelven íródott, és a lakás egy kiemelt pontján kell elhelyezni őket. Az amuletteke­t a kabbalistá­k a testükön viselik, mert így védi és boldogítja őket. Ezek készülhetn­ek fémből, féldrágakő­ből (mint a jade, ametiszt, opál) és színes üvegből.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary