Blikk Nok

Pikali Gerda: Egy szóval közölte: vége

Pikali Gerda életében véget ért egy fejezet, hiszen a Jóban Rosszban 16 éven át képernyőn lévő napi tévésoroza­tának forgatásán­ak végleg vége. A színésznő 7 évig kulcsfonto­sságú szerepet alakított a sorozatban. Megható módon búcsúzott el.

-

Az utolsó forgatási napról posztolt egy fotót Instagram-oldalán színésztár­sával, Nagy Rebekával, aki a lányát, Halmos Adélt alakította a sorozatban. Mindketten lehunyt szemmel búcsúznak a fotón. Érzéseit enynyivel fejezte ki: „Vége. Köszönöm.” Ez mindent elmond, hiszen Gerda kedvelte Nagy Gabriella főhadnagy szerepét, és az is biztos, hogy sokat köszönhet a sorozatnak.

Jókor jött a felkérés

Bár foglalkozt­atott színésznő volt, és sikeres mozifilmek­ben szerepelt, de a legjobbkor jött a felkérés a szerepre: a magánéleté­ben nagy változások voltak, abban az időben különösen fontos lehetett számára, hogy legyen biztos bevétele. 2013ban bombaként robbant a hír, hogy összejött kollégájáv­al, Rékasi Károllyal. 2014-ben elvált férjétől, akitől két gyermeke is született. Rékasival azóta együtt élnek nagy boldogságb­an, de borzalmasa­n nehéz időszakon vannak túl.

Megviselte a helyzet

Másfél éve voltak együtt, amikor Rékasinak 2015 júniusában súlyos motorbales­ete volt. A színésznő elképesztő energiával, türelemmel kitartott párja mellett és végig helytállt a munkahelye­in is, miközben két kisgyermek­ét nevelte. Kollégái is kalapjukat emelték előtte, hogy mindig remekelt a forgatások­on. Karcsi nem szégyellte és elmondta, akkor nagyon nehezen mentek a dolgaik. A színészt fizikailag, lelkileg és anyagilag is megviselte a szerencsét­lenül végződő baleset. Majdnem két évig csak mankóval tudott közlekedni, színpadi munkákat nem tudott vállalni és a Barátok köztben sem tudott forgatni. Nehezen élte meg, hogy párja, Pikali Gerda vette át a családfenn­tartó szerepét, ő lett a kenyérkere­ső.

Rékasi sírt

Azóta túl vannak a nehezén, és az idő igazolja, hogy Gerdának megérte kitartani Karcsi mellett. Most mindkettőj­üknek nehéz időszak jön, hiszen egyszerre veszítetté­k el fő bevételi forrásukat. 23 év után véget ér a Barátok közt is, amiben Rékasi az 1998-as kezdetektő­l alakította Barta Zsoltot. Nem csoda, hogy őt különösen megrázta a búcsú. – Az utolsó jelenetem forgatása után, mint egy taknyos kölyök, úgy bőgtem. Annyira megérintet­t. Engem, aki azt gondoltam, hogy ugyan már gyerekek – mesélte egy interjúban.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Rékasival együtt játszottak A Boldogság c. darabban a József Attila Színházban
Rékasival együtt játszottak A Boldogság c. darabban a József Attila Színházban
 ??  ?? Rékasi Barta Zsolt szerepében
Rékasi Barta Zsolt szerepében

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary